Recept voor voorjaarsstamppot

Jeej! De lente is officieel van start gegaan. Wil je tijdens het voorjaar toch een heerlijke stamppot op tafel zetten? Kies voor een voorjaarsstamppot! Superkeukens deelt een recept met je. Bekijk het hieronder. 

De lente is aangebroken. Dat betekent dat het hoog tijd is om te switchen naar heerlijke voorjaarsgerechten. Haal de lente in huis met deze frisse voorjaarsstamppot! En ja, stamppotten zijn niet alleen voor de winter: er zijn ook lente-proof stamppotten met een frisse smaak! 

Benodigdheden

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 400 gram gewassen spinazie
  • 30 gram noten- en pittenmix
  • 500 gram cocktail trostomaten 
  • 40 gram roomboter
  • 1 snufje peper
  • 150 milliliter heet water
  • Pureestamper

     

Bereidingswijze

  1. Het bereiden van de voorjaarsstamppot begint bij het in 20 minuten gaarkoken van de aardappelen. Snijd ondertussen de tomaten in 6 partjes en rooster de noten- en pittenmix in een droge koekenpan lichtbruin. 
  2. Begin nu met het bakken van de schnitzels. Smelt in een koekenpan de roomboter en bak beide kanten van de schnitzels in 8-10 minuten bruin en gaar. Haal dan het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie om het warm te houden. 
  3. 3.    Schenk in de pan waar de schnitzels in gebakken zijn het hete water en spatel de aanbaksels los. Laat de jus inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. 
  4. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en vang ongeveer 200 milliliter kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en schep de spinazie erdoor. Voeg dan het kookvocht toe zodat een er een smeuïge stamppot ontstaat. 
  5. Schep de tomaten door de stamppot en breng het op smaak met een snufje peper. Bestrooi de stamppot met de noten- en pittenmix en serveer het met de schnitzel en jus. 

Geniet ervan!