Recept voor vegetarische snert

De winter heeft zich nog niet echt laten zien, dus schaatsen en lange wandelingen door de sneeuw zitten er voorlopig nog niet in. Maar dat hoeft je niet tegen te houden om tóch te genieten van heerlijke winterse gerechten, zoals snert. Heb jij besloten om dit jaar minder vlees te gaan eten? Met dit recept voor vegetarische snert zet jij een lekker ouderwetse pan erwtensoep op tafel, zonder dat er vlees aan te pas komt! 

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 500 gram spliterwten
  • 2 winterwortels
  • 2 preien
  • 1 knolselderij (of twee kleintjes)
  • 2 uien
  • 3 aardappelen
  • 1 rode peper
  • 4 laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • 1 vegetarische rookworst
     

Bereiding

  1. Spliterwten moeten afgespoeld worden voordat je ze gebruikt. Doe dat in een zeef en voeg ze toe aan de twee liter groentebouillon. Voeg ook de laurierblaadjes toe. Wil je de blaadjes later makkelijk uit de soep kunnen vissen? Doe de laurierbladen dan in een thee-ei, zodat je ze kunt verwijderen vóór het serveren. 
  2. Alle andere groenten kun je nu gaan schillen en in kleine blokjes, ringetjes en reepjes snijden. Laat de bouillon een half uur zachtjes koken, zodat de spliterwten zachter worden. Voeg daarna de groenten toe. 
  3. Geduld is een schone zaak, dus laat alles 45 minuten lekker pruttelen! 
  4. Je soep is klaar als de erwtjes uit elkaar vallen. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Houd je wel van de smaak van erwtensoep, maar vind je de textuur ervan vaak te grof? Dan is deze vegetarische variant ideaal voor jou, want je kunt hem heel makkelijk even pureren met de staafmixer. 
  5. Jouw vegetarische snert is natuurlijk pas écht compleet met een vegetarische rookworst!