Recept voor Pasen: matzes

Het is bijna Pasen! Nodig jij familie of vrienden uit voor een Paasontbijt of Paasbrunch? Serveer tijdens het ontbijt of de brunch heerlijke matzes. Superkeukens deelt dit recept voor home made matzes! 

Sta je op Eerste of Tweede Paasdag in de keuken om een heerlijk Paasontbijt of een smakelijke Paasbrunch te bereiden? Wat hierbij niet mag ontbreken, is Paasbrood met spijs of krenten, afbakbroodjes, een gekookt eitje en verse jus d’orange. Een ander typisch Paasgerecht is de matze. Je kan kant-en-klare matzes kopen in de winkel, maar het is nog veel leuker om deze luchtige crackers zelf te maken. Je bent er maar eventjes mee bezig. Lees hieronder het recept en ga direct aan de slag! 
 

Ingrediënten

  • 500 gram tarwebloem of volkorenmeel
  • 200 ml water
     

Bereiding

  1. Meng de tarwebloem met het water en kneed dit tot een deeg. Het is verstandig om het deeg af te dekken en een half uurtje te laten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Pak vervolgens de deeg erbij en maak hiervan heel dunne platte schijven. Je kan hierbij gebruik maken van een pastamachine, maar je kan ook een deegroller gebruiken. Wil je voorkomen dat het deeg aan de roller of het keukenblad blijft plakken, bestrooi het dan met een beetje bloem.
  3. Leg de schijven deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg, zodat de matzes niet gaan opbollen in de oven. Bak de matzes 10 minuten. 
  4. Haal de matzes uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze serveert. Zo worden ze lekker knapperig. Eet smakelijk!