Recept voor oudhollandse appelflappen

Het jaar is bijna ten einde: tijd voor oliebollen, champagne en vuurwerk! Sta je de komende dagen in de keuken om oliebollen en appelflappen te bakken? Superkeukens deelt een recept voor oudhollandse appelflappen. Lees het recept hieronder en ga aan de slag!

Ingrediënten voor 20 appelflappen

 

  • 2 eieren
  • 300 milliliter melk (of 150 milliliter melk en 150 milliliter bier)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 Elstar appels
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel (gemalen)
  • Frituurolie


Bereidingswijze

Stap 1:

Klop de twee eieren los met de helft van de melk. Maak je gebruik van melk én bier, dan voeg je deze samen. Klop dan de twee eieren los met de helft van het melk-bier-mengsel.
 

Stap 2:

Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe (of de rest van het melk-bier-mengsel).
 

Stap 3:

Boor de klokhuizen uit de appels en verwijder de schil. Snijd de appels in plakken van één centimeter dikte. 
 

Stap 4:

Verhit de frituurolie tot 180 graden Celsius. Prik vervolgens de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
 

Stap 5:

Frituur de appelplakken drie minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
 

Stap 6:

Meng de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
 

Bron: Boodschappen.nl