Recept voor de lekkerste taaitaai

Daar wordt aan de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt! Het is bijna Pakjesavond. Wil je zelf Sinterklaas-snoepgoed maken? Superkeukens deelt een recept voor taaitaai. Bekijk het recept hieronder en ga samen met jouw (klein)kinderen aan de slag!

Ingrediënten voor 24 stukken taaitaai

 

  • 2 eieren
  • 250 gram bloemenhoning
  • 350 gram tarwebloem
  • 3 eetlepels bruine kandijsuiker
  • 1 eetlepel kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1 theelepel nootmuskaat (gemalen)
  • 1 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout


Bereidingswijze

Stap 1:

Meng in een kom de honing met één ei. 
 

Stap 2:

Zeef de bloem. Pak een andere kom en doe hierin de gezeefde bloem, het kaneel, de kardemom, de nootmuskaat, de kruidnagel, de bakpoeder en het zout. Meng alle ingrediënten door elkaar.
 

Stap 3:

Schep vervolgens het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel. Roer het geheel tot er één samenhangend geheel ontstaat. 
 

Stap 4:

Bestuif jouw handen met bloem en kneed het mengsel tot deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het zestig minuten in de koelkast rusten.
 

Stap 5:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot één centimeter dikte. Steek met een vormpje diverse figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 
 

Stap 6:

Klop het overgebleven ei los en bestrijk het deeg ermee. Strooi de kandijsuiker erover en druk de suikerkorrels licht aan. 
 

Stap 7:

Bak de taaitaai in het midden van de oven in tien tot vijftien minuten bruin en gaar. Laat de taataai-koeken afkoelen op het rooster.


Bron: Allerhande