Recept: nasi goreng met bloemkoolrijst

Je ziet het steeds vaker in het supermarktschap: bloemkoolrijst! Maar wat voor gerecht kan je hier van maken? Superkeukens deelt een recept voor nasi goreng met bloemkoolrijst. 

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)

 

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 3-4 eieren
  • 1 ui
  • 2 bosuien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram kipfilet of vegetarische kipstukjes
  • 250 gram Chinese roerbakmix
  • Snufje komijn
  • Scheutje ketjap
     

Bereiding

  1. Pak de bloemkoolrijst erbij. Deze kan je kant en klaar kopen, maar je kan de bloemkool (de roosjes van de bloemkool) ook zelf fijnhakken met een keukenmachine of mes. Houd hierbij de grootte van rijstkorrels aan. 
  2. Snipper de ui en snijd de rode peper en knoflook fijn. Doe dit alles in een koekenpan met een beetje olijfolie. Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine stukjes (of gebruik vegetarische kipstukjes). Voeg de kipstukjes met de komijn en ketjap toe aan de koekenpan. Bak dit even mee, zodat de kip gaar wordt.
  3. Snijd de bosui fijn en voeg de bosui, roerbakgroenten en bloemkoolrijst toe aan het mengsel in de koekenpan. 
  4. Bak in de tussentijd de eieren in een koekenpan. Serveer vervolgens de bloemkoolrijst met kip en groenten en leg de gebakken eieren erover. Eventueel kan je er nog kroepoek of saté bij serveren. Eet smakelijk!