Recept: couscoussalade met aardbeien

 

De tijd van de aardbeien breekt bijna weer aan. Wil je deze zomerkoninkjes verwerken in een gerecht? Superkeukens deelt een bijzonder gerecht met jou: couscoussalade met aardbeien. Lees het recept en ga aan de slag!

Ben jij altijd blij als de zomer begint? De zomer is namelijk de periode van zon, zee, strand en … aardbeien! In Nederland kan je van juni tot september terecht voor vollegrond-aardbeien. Deze aardbeien worden niet in een kas gekweekt, maar worden buiten in de volle grond geteeld. Buiten deze zomermaanden om kan je natuurlijk ook nog aardbeien kopen. Deze worden dan in de kas geteeld óf ze worden geïmporteerd uit het buitenland. 

Nu het seizoen van de vollegrond-aardbeien bijna is aangebroken, deelt Superkeukens een verrassend recept met jou. Bekijk hieronder het recept voor zomerse couscoussalade met aardbeien. Haal de ingrediënten in huis en doorloop de bereidingswijze. Succes en vooral eet smakelijk!
 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 gram couscous
  • 1 bouillonblokje (groenten of tuinkruiden)
  • 400 gram aardbeien
  • 150 gram feta
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje pijnboompitjes
     

Bereiding

1. Kook de couscous in een pan met water. Volg hierbij de instructies op de couscousverpakking. Het is aan te raden om een bouillonblokje toe te voegen aan het water, want dit geeft de couscous wat meer smaak. 

2. Wanneer de couscous op het vuur staat, pak je de aardbeien en de feta erbij. Deze snij je in kleine stukjes. 

3. Zodra de couscous gaar is, giet je deze af. Zorg met behulp van een vergiet dat al het vocht uit de couscous is gelopen. Doe de couscous vervolgens in een grote schaal. 

4. Laat de couscous even afkoelen. Spoel in de tussentijd de spinazieblaadjes schoon onder de kraan. Voeg de spinazie ongekookt toe aan de couscous, samen met de gesneden aardbei en feta.

5. Vervolgens maak je de dressing. Hiervoor meng je honing, mosterd, balsamicoazijn en olijfolie door elkaar. Dien je de salade op, dan giet je de dressing over de salade. Als finishing touch strooi je wat pijnboompitjes over het geheel.