In gesprek met Productmanager Koen Daandels

Populaire keukentrends voor het jaar 2017

Het assortiment van Superkeukens wordt mede samengesteld door Koen Daandels, Productmanager bij Superkeukens. Om inspiratie op te doen, bracht Koen onlangs een bezoek aan de M.O.W beurs in Duitsland. Lees meer over de trends die daar te zien waren! 
 

Als Productmanager bepaalt Koen Daandels samen met een aantal Superkeukens-ondernemers welke keukens in het assortiment worden opgenomen. Tot eind 2016 wordt de laatste hand gelegd aan het samenstellen van de keukencollectie 2017. Om inspiratie op te doen van de laatste keukentrends – en zo een actuele én diverse collectie samen te stellen – gaat Koen regelmatig naar (internationale) beurzen. Afgelopen september bracht hij een bezoek aan de gerenommeerde keukenbeurs M.O.W. in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Koen: “In Noordrijn-Westfalen zijn veel toonaangevende keukenproducenten van Europa gevestigd. Uiteraard waren deze producenten ook op de beurs
aanwezig om hun nieuwe collectie én de nieuwste keukentrends te tonen!”
 

Matte materialen en beton

“Hoogglans is al jaren hartstikke populair, maar ik zag dit jaar ook veel matte keukens getoond worden. Door het gebruik van nieuwe materialen met een bijzondere finish of afwerklaag, kan er een mooie matte uitstraling gecreëerd worden. Ook was er speciale aandacht voor producten met een oppervlak van beton of betonlook, zoals keukenbladen en keukenfronten.” 


Hout en houtdecor

“In veel keukens wordt gebruikgemaakt van massief hout of houtdecor. Hout geeft een warme uitstraling aan de keuken, vooral wanneer je kiest voor warme tinten. Op de beurs zag ik verschillende houttinten voorbij komen, waarbij voornamelijk licht eikenhout de boventoon voerde. Ook werden er keukens met een houtdecor getoond. Houtdecor is een ander woord voor kunststof materialen die een houtuitstraling hebben gekregen – deze is nauwelijks van echt te onderscheiden! Zo is de houtnerf op prachtige wijze in het decor verwerkt, waardoor het op echt hout lijkt.” 

 

Verlichting en keukenaccessoires

“Afgelopen jaar zag je het al voorbij komen in het woonkamerinterieur: het gebruik van koper. Deze stijltrend heeft ook zijn weg gevonden naar de keuken. Zo wordt koper toegepast in keukengrepen of kranen, maar ook als accessoire in stoel- en tafelpoten en als lampen. Naast koperkleurige lampen en lampen met koperdraad zie je ook ledverlichting in de keuken. Ledverlichting is energiezuinig en heeft steeds meer functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om te dimmen en van een warme kleur te voorzien!”
 

Kleurgebruik in de keuken

“Zo’n 80 procent van alle keukens heeft een witte kleur. Veelal gaat het om spierwitte keukens of keukens met een crème witte kleur. Tijdens de M.O.W.-beurs werden uiteraard veel witte keukens getoond, maar hierbij waren wel nieuwe kleurschakeringen waar te nemen. Denk bijvoorbeeld aan grijswit of zuiver wit. Daarnaast wordt 2017 het jaar van de pasteltinten: op de keukenbeurs waren lichtroze, lichtblauwe en lichtgroene keukens en keukenaccessoires te zien!”


Innovatieve keukenapparatuur

“Naast het gebruik van kleuren en materialen werd tijdens de keukenbeurs aandacht geschonken aan keukenapparatuur. Zo wordt de kokendwaterkraan steeds populairder en is daarom toegankelijk gemaakt met goedkopere alternatieven. Ook werden er inductiekookplaten geïntroduceerd die zijn gekoppeld aan de afzuigkap: begin je met koken, dan start de afzuigkap op de juiste stand. Apparaten worden steeds vaker aan elkaar gekoppeld door inventieve communicatiesystemen of Wifi. Daarnaast worden ovens en magnetrons slimmer doordat ze zijn voorzien van steeds uitgebreidere displays met veel bedieningsgemak. Zo vertelt het apparaat met welke instellingen een bepaald gerecht bereid moet worden.” 
 

Keukentrends in assortiment Superkeukens

Onze Productmanager heeft dus volop inspiratie opgedaan tijdens zijn laatste beursbezoek. Koen: “De populaire trends zullen wij ongetwijfeld opnemen in onze keukencollectie 2017. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van beton, houtdecor en de toevoeging van kokendwaterkranen. In 2017 presenteren wij een collectie met uiteenlopende, modieuze keukens met een goede prijs-kwaliteitverhouding! Je zal hier ongetwijfeld jouw droomkeuken tussen vinden.”

Wil je meer informatie over de keukentrends van dit moment? Schroom niet en breng een bezoek aan de Superkeukens-vestiging bij je in de buurt! Onze verkoopadviseurs vertellen je graag meer en laten je de allernieuwste trends zien. Tot ziens!