Popcorn met een smaakje

Wist je dat popcorn niet alleen heel lekker is, maar ook best gezond? Er zitten namelijk heel wat vezels in deze populaire bioscoopsnack. En ook antioxidanten zijn terug te vinden in de gepofte maïskorreltjes. Bovendien zitten er vitaminen en mineralen in én is het aantal calorieën een stuk lager dan in chips. En het leuke is: je kan zelf popcorn maken in de smaak die je lekker vindt! 

Basisrecept popcorn

Popcorn maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt, zijn olie, maïs en een pan! 

  • Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur. 
  • Maïs poft op 200°C. Check of de olie heet genoeg is door enkele maïskorrels in de pan te gooien. Draaien ze rond of poffen ze meteen? Dan ben je klaar voor de start!
  • Leg een laagje maïs op de bodem van de pan. Zeker niet meer, want de maïs wordt maar liefst acht keer groter in volume. 
  • Zet meteen het deksel op de pan en draai het vuur wat omlaag zodra de eerste korrels beginnen te poffen. 
  • Schud regelmatig aan de pan om aanbranden te voorkomen. 
  • Laat de maïs poffen tot het stil wordt. 
  • Zet het vuur uit en wacht twee minuten af. 
  • Bestrooi de popcorn met suiker of zout.

Pittige popcorn

Voor lekker pittige popcorn volg je het basisrecept, maar meng je na het poffen geen peper of zout maar een halve theelepel chilipoeder, sap van een halve limoen (en de geraspte schil), een snufje zeezout en een snufje cayennepeper door de popcorn. 

Cheese-onion

Zin in lekker hartig? Maak dan wederom een schaal popcorn volgens het basisrecept en meng er, terwijl de popcorn nog warm is, geraspte jonge kaas, uienpoeder en knoflookpoeder doorheen. Af laten koelen en genieten maar! 

Popcorn voor chocoholics

Als het je niet zoet genoeg kan zijn, is chocoladepopcorn natuurlijk perfect. Laat een halve reep chocolade au bain-marie smelten en giet dit over de popcorn heen. Even laten staan zodat de chocolade weer hard kan worden en genieten maar!