Ontdek de keukentrends van 2022!

New year, new kitchen! Wordt 2022 het jaar dat jij kiest voor een nieuwe keuken? En kun je daarbij wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten een paar van de nieuwste keukentrends voor 2022 alvast voor je op een rijtje. Zo ben jij op de hoogte van wat er nieuw en hip is op keukengebied. 

Japandi style

Mix Japans minimalisme en de Scandinavische stijl door elkaar en je krijgt Japandi! Dé trend in interieurland – en dus ook voor nieuwe keukens. In de Japandi-stijl worden lichte houttinten gemixt met beige, denim, maar ook zwart. In de keuken kun je dit vertalen naar een keuken met licht houten frontjes met een marmerlook of beige composiet werkblad en zwarte accessoires, zoals een zwarte spoelbak en kraan. 

Wereldkeuken

De andere trend van het moment: werelds wonen. Een stijl die zich kenmerkt door mooie, glanzende tegeltjes als achterwand van de keuken, glamourous zwarte keukenkastjes, gecombineerd met een licht aanrechtblad en luxe details zoals een messing spoelbak en kraan. Ook leren greepjes of een vintage tintje, zoals een losstaand fornuis, passen perfect in deze trend. 

Slimme apparatuur

De tijd dat je in de keuken alleen een koelkast, oven en kookplaat vond, is voorbij. De technische mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos. Zo kun je kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Een mooie wijnkoelkast. Een inbouw koffieapparaat dat je met je smartphone bedient, zodat de perfecte espresso al klaar staat als je ’s ochtends de keuken in wandelt. Of een vacumeermachine, geïntegreerd in je werkblad. Daarmee is jouw eten extra lang houdbaar en voorkom je verspilling. De mogelijkheden zijn eindeloos. Go gadget go! 

Meer inspiratie nodig?

Dit zijn nog maar een paar trends die we in 2022 terug gaan zien in de woonmagazines, en in onze keukens. Wil je nog meer inspiratie? Vraag dan het Superkeukens Inspiratieboek aan met daarin onze keukencollectie, stylingtips en keukens van échte klanten. Of laat je creativiteit de vrije loop en maak een moodboard op de site. Natuurlijk ben je ook altijd van harte welkom in één van onze showrooms. Maak snel een afspraak en we zorgen dat we alle tijd voor jou hebben!