Musthaves voor in de keuken!

Koken vergt de nodige inspiratie, motivatie, creativiteit én toewijding. Want elke dag iets lekkers op tafel zetten kan nog best een uitdaging zijn. Met deze items wordt koken een eitje. Aangeraden door chef koks, voor de thuiskoks!

De juiste keukentools, kunnen je helpen om sneller en efficiënter te koken. Maak het jezelf gemakkelijk en laat je inspireren door de top 5 producten, musthaves & gadgets voor in de keuken.

Deze items mogen niet ontbreken in jouw keuken:

 • Een mooie set scherpe messen
  Het meest voorkomende item in elke keuken: het mes. De ideale messenset bevat een schil-, fileer- en koksmes. Laatstgenoemde is onmisbaar en geschikt voor zowel vlees, vis als groenten. Een mes moet lekker in de hand liggen en natuurlijk vlijmscherp zijn. Schaf daarom ook een messenslijper aan, zodat je eindeloos plezier hebt van je messenset.
 • Stevige snijplanken
  Een fijn en zeer praktisch item dat zeker niet vergeten mag worden in de lijst met keuken musthaves. Over het algemeen zijn houden snijplanken de beste keus voor je mes. Deze plank veert als het ware mee, snijdt lekker en je mes blijft langer scherp. Maar sluit ook zeker overige opties niet uit. Ga je voor hout, plastic, marmer of glas? Kies de plank die bij jou past!
 • De juiste pannen
  Het credo voor pannen is niet; ‘hoe meer, hoe beter’. Kies pannen van goede kwaliteit, en je hebt er niet veel nodig. Een sauspannetje, een pasta- en koekenpan zijn een must. Maar ook een goede anti-aanbakpan mag niet ontbreken. Perfect voor het maken van omeletten. En een gietijzeren (braad)pan van bijvoorbeeld Le Creuset is zo’n item waar je een leven lang plezier van hebt. De ideale pan om in te stoven en braden!
 • Blender
  Natuurlijk onmisbaar voor het maken van smoothies en shakes. Maar ook voor soepen en purees een must: een blender. Investeer in een goede blender van hoge kwaliteit, daar heb je jarenlang plezier van. Het liefst met een glazen kan. Deze zijn gemakkelijker schoon te maken dan plastic en zo houd je geurtjes op afstand,
 • Keukenmachine
  Op de vraag of je ook een keukenmachine aan moet schaffen, wanneer je al een blender hebt, is het antwoord: ja! Beiden zijn onmisbaar in de keuken. Een blender is geweldig om gladde purees mee te maken, maar met een keukenmachine heb je de optie op dingen grof te hakken. Denk aan chunky salsa’s, currypasta’s, pesto of tapenade.