Maak kennis met de two tone keuken

Ben je uitgekeken op jouw unikleurige keuken? Maak kennis met de two tone keuken! Deze keukens beschikken over twee verschillende kleuren. De two tone keuken is een ware trend en wij vertellen jou er meer over in dit blogbericht.

Steeds meer mensen experimenteren met huisinrichting en kleur. We schilderen één of meerdere woonkamermuren in een opvallende kleur. We kiezen voor een gekleurde bank en de vloerkleden zijn voorzien van kleurrijke prints. Komt het op de keuken aan, dan kiezen we toch vaak voor een rustige keuken in één kleur. Ben jij uitgekeken op jouw huidige keuken? Ontdek de two tone keuken!
 

De trend two tone keuken

Een two tone keuken is een keuken die bestaat uit verschillende kleuren, wat betekent dat je kan variëren in kleuren, materialen en structuren om zo een speelse en optisch ruimere keuken te creëren. Het leuke aan deze trend is dat je verrast wordt met de hoeveelheid unieke combinaties die je kan maken. Combinaties die je misschien niet zou maken, maar die verrassend goed samengaan! 
 

Verschillende kleuren

In de keuken valt er veel te spelen met het kleurgebruik. Dit komt met name omdat een keuken over verschillende meubels beschikt die samen één geheel vormen. Zo kunnen bijvoorbeeld de bovenste keukenkastjes in een andere kleur geleverd worden als de onderste keukenkastjes. Wat voor kleurencombinaties kan je dan maken? Denk bijvoorbeeld aan een donker en licht combinatie van twee verschillende kleuren of ga voor verschillende tinten van dezelfde kleur. Ellen Moonen en Benjamin Dekker uit Riel hebben een two tone keuken bij Superkeukens ontworpen. Ze kozen voor een lange witte kastenwand en een keukeneiland in lavazwart.
 

Verschillende materialen

Naast twee verschillende kleuren, kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van twee verschillende materialen. Denk er bijvoorbeeld voor een combinatie van hout en matzwart. Of kies voor marmer met hoogglans wit. Het werkblad, de bovenkastjes en het kookeiland kunnen qua kleur, materiaal of design afwijken van de reguliere keukenkasten. Een verrassende combinatie in materialen kan jouw keuken in één klap uniek maken.
 

Two tone keuken bij Superkeukens

Jouw two tone keuken koop je bij Superkeukens! Wij hebben een zeer ruim assortiment keukens in uiteenlopende stijlen en opstellingen. Mix en match jouw favoriete kleuren en materialen en creëer samen met onze adviseurs jouw droomkeuken. Maak nu een afspraak voor een advies op maat!