Maak je eigen chocoladezoenen

Chocoladezoenen zijn heerlijk en ze zien er vrolijk uit. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Een ideale activiteit op een regenachtige middag – of als je gewoon zin hebt in deze heerlijk zoete lekkernij!

Wat heb je nodig? 

  • Voor het schuim: 3 eiwitten en 30 gram suiker
  • Voor de siroop: 280 gram kristalsuiker, 100 gram water en 2 zakjes vanillesuiker
  • En verder: 20 kleine jodenkoekjes en 400 gram melkchocolade

Hoe maak je de zoenen?

Zet de bodempjes van je zoenen alvast klaar door een bakplaat met bakpapier te bekleden en daar de koekjes op te leggen. Klop in een vetvrije kom – en met een vetvrije garde! – de eiwitten en 30 gram suiker op tot een stevig schuim. Breng daarna de rest van de suiker, het water en de vanillesuiker aan de kook in een pannetje, tot het siroop wordt en een temperatuur van 121 graden Celsius heeft bereikt. Dan klop je voorzichtig 2/3 van de siroop door de eiwitten. Even proeven: is het schuim al zoet genoeg? Pas wel op, want het kan heet zijn! Wil je het nog zoeter, voeg dan meer siroop toe. 

Klop het schuim verder tot het koud is en breng het over in een spuitzak. Spuit toefjes op de koekjes en laat deze drie uur drogen. Smelt daarna 300 gram van de chocolade au-bain-marie, haal de pan van het vuur en roer er de overige 100 gram doorheen. Doop de koekjes met het schuim voorzichtig in de chocolade en zet ze op de bakplaat. Laat de chocolade hard worden (dat gaat sneller in de koelkast) en genieten maar! 

Wereld Kusdag

Wist je trouwens dat 6 juli Wereld Kusdag is? De ideale dag om deze heerlijke chocoladezoenen te maken!

Bron: Doortjes Keuken