Koningsdag: gevulde oranje snackpaprika’s

Op Koningsdag eet je natuurlijk… oranje! Zin in een gezond alternatief voor de oranje tompoucen en soezen? Superkeukens heeft een heerlijk én gemakkelijk oranje Koningsdagrecept voor je: gevulde oranje snackpaprika’s! Lees het recept en ga aan de slag!

Benodigdheden voor 20 stuks:

  • 10 snackpaprika’s (in de kleur oranje uiteraard) 
  • 300 gram rundergehakt 
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 milliliter water 
  • 125 milliliter zure room
  • Een handje geraspte kaas (cheddar is hier lekker bij) 
  • Jalapeño pepers 
  • Snufje paprikapoeder
  • Komijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse koriander of peterselie ter garnering 

Materiaal: Bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal.

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. 
  3. Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en kruid het mengsel met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg het water toe. Laat 10 minuten pruttelen. 
  4. Snijd de oranje snackpaprika’s in de lengte doormidden. Verwijder eventuele pitjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een ingevette ovenschaal. 
  5. Vul de halve snackpaprika’s met het gehaktmengsel en beleg met een paar plakjes jalapeño. Bestrooi met wat kaas en zet de ovenschaal of de bakplaat nog 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. 
  6. Serveer de oranje snackpaprika’s met wat zure room en garneer met peterselie of koriander. 

Tip: Kruid het gehakt met een Tex-Mex kruidenmix in plaats van de losse kruiden. Gemakkelijk, snel en bomvol smaak!