Koken op inductie

Koken op gas of elektriciteit?

De kookplaat is het hart van de keuken. Hier dringt zich onmiddellijk de keuze op tussen koken op elektriciteit of op gas. Iedereen heeft een eigen stijl van koken en daarom beschikt Superkeukens over een breed assortiment kookplaten.

Koken op inductie

Op de inductiekookplaat wordt de kookpan razendsnel verwarmd door spoelen onder de glasplaat. Een groot voordeel van koken op een inductiekookplaat is dat alleen de pan wordt verwarmd, de glasplaat zelf wordt niet warm. Doordat alle energie aan de pan wordt overgedragen, er zijn speciale pannen voor het koken op een inductiekookplaat, is inductiekoken uiterst snel. Het is de meest efficiënte manier van koken. Er wordt hierbij geen energie verspild.

De voordelen

  • Razendsnel en nauwkeurig
  • Etensresten kunnen niet inbranden
  • Het verwarmingsproces stopt op het moment dat de pan wordt weggehaald
  • Erg zuinig, kent weinig warmte verlies
  • Eenvoudig schoon te maken