Kleur in jouw keuken aanbrengen

De keuken is een verlengde van jouw woninginrichting: de ruimte moet passen bij het interieur van de woonkamer. Zorg er daarom voor dat de keuken qua stijl én kleur past bij de rest van jouw woning. Superkeukens geeft je in dit blogbericht graag enkele tips voor het kleuren van jouw keuken!

Bij het kleuren van jouw keuken is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kleur die nu in de mode is: het is ook belangrijk dat je de gekozen kleur over een aantal jaren nog mooi vindt. Kortom: je kiest de keuken en de keukenkleur niet alleen voor vandaag, maar ook voor de komende jaren die komen. Wij zetten enkele veelvoorkomende kleuren voor je op een rij.
 

Keuken met witte kleur

Een van de populairste kleuren in de keuken is wit. Deze kleur kan je goed combineren met andere kleuren en daarnaast past de witte keuken in vrijwel ieder interieur. En hoewel veel mensen denken dat een witte keuken een moderne uitstraling heeft, kan een witte kleur – met name bij een houten keuken – zorgen voor een landelijke look.
 

Grijze keuken

De kleur grijs wordt veelal geassocieerd met saai of suf, maar dit is bij een grijze keuken zeker niet het geval. Je kan namelijk kiezen voor een lichtgrijze, diepgrijze of donkergrijze keuken. Door gebruik te maken van deze kleurschakeringen, straalt je keuken luxe en eenvoud uit. Bovendien kan je grijstinten heel goed combineren met andere kleuren, zoals knalkleuren of wit.
 

Keuken in het zwart

Steeds vaker zie je zwarte keukens opduiken. Deze zwarte keukens hebben een designvolle uitstraling en passen bij de laatste woon- en interieurtrends. Kies je voor een zwarte keuken, dan moet je wel met enkele zaken rekening houden: zo is een zwarte keuken vooral aan te raden wanneer je veel licht en ruimte in huis heeft. Onze tip: combineer de zwarte keuken met witte werkbladen of chromen keukenapparatuur.
 

Blauwe, groene, paarse, gele of rode keukens

Naast keukens in alle tinten grijs, zwart en wit kan je natuurlijk ook gaan voor een keuken in een opvallende kleur, zoals blauw, groen, geel of rood. Deze kleuren doen jouw keuken opleven en zorgen ervoor dat de aandacht wordt getrokken. Je kan hierbij kiezen voor modekleuren als okergeel of mosgroen, maar denk hierbij goed na of je de kleur na verloop van tijd nog mooi vindt. De aanschaf van een keuken is een kostbare aangelegenheid, en dan is het zonde als je al gauw bent uitgekeken op de kleur die je hebt gekozen. Een andere mogelijkheid is het combineren van kleuren: zo kies je een keuken met witte en blauwe keukenfronten, of een keuken met gele en grijze fronten.
 

Advies van Superkeukens

Wil je meer informatie over het kleuren van jouw keuken, schroom niet en neem vandaag nog contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens. Plan een adviesgesprek met ons in en wij bespreken in een uitgebreid adviesgesprek de mogelijkheden van jouw droomkeuken – in welke kleur je deze ook wil laten vervaardigen!