Kies voor een keuken met kleur! Alle do’s & don’ts op een rij.

Wil je een nieuwe keuken? Of vind je het tijd voor een make-over van je keuken? Kies voor een keuken met kleur! Maar let op, dit zijn de do’s en don’ts wanneer het gaat om de juiste kleurschema’s.

Kies voor een keuken met kleur, wanneer je wil dat jouw keuken een eyecatcher is! Een simpele pop of colour kan jouw keuken namelijk laten stralen en het echt die wow factor geven. Laat je inspireren door Superkeukens, we helpen je graag op weg, met de juiste tips & tricks!

Het kiezen van de juiste kleuren

Er zijn een aantal spelregels wanneer het gaat om het combineren van verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld niet meer dan twee knalkleuren (één muur in een felle kleur of speels design is vaak het mooiste). Of kies voor een opvallend aanrechtblad, mooie grepen, of laat een subtiel gekleurd accent terugkomen in diverse onderdelen van de keuken. Maar, let op: laat de rest neutraal. Plus, lees je goed in en laat je adviseren wanneer je twijfelt, want heus: Combineren kan je leren!

De beste kleuren voor je keuken

Dat je met kleur een statement maakt, moge duidelijk zijn. Daarnaast draagt een bepaalde kleur ook bij aan de sfeer en kan het zelfs je gemoedstoestand beïnvloeden. Zo stimuleert een rode keuken de eetlust, zorgt blauw voor rust en geven bruine tinten een warme en zachte sfeer. Erachter komen welke kleur keuken jouw voorkeur heeft? Vraag hier je digitale inspiratieboek aan LINK en ontdek de mogelijkheden.

De Do’s & Don'ts

Do's: Don'ts:
Leer het verschil tussen warme en koele tonen, zodat je de juiste kleurcombinaties weet te maken. Ben niet bang voor felle kleuren. Verzot op kleur? Kies voor één statement piece in een mooie kleur!
Wandje verven? Let bij de verf op de ondertonen in de kleuren, zodat je geen mismatches krijgt tussen koele en warme tonen. Ben niet bang voor felle kleuren. Verzot op kleur? Kies voorVergeet de aangrenzende kamers niet! Zorg dat de keuken mooi overloopt door bijvoorbeeld de eethoek in hetzelfde kleurschema in te richten.één statement piece in een mooie kleur!
Heb plezier! Kleur brengt vreugde, Varieer naar hartenlust met mooi gekleurde accessoires of servies. Doe niet alles zelf, laat je adviseren door een deskundige – zoals de professionals van Superkeukens.

 

Een samensmelting van kleur, materiaal en interieur.

Kleur is fantastisch, maar overdrijf het niet. Laat je niet te veel leiden door trends, door bijvoorbeeld te kiezen voor gekleurde kastjes, een opvallend aanrechtblad, een gekleurde muur én een gekleurde vloer. De juiste balans is ontzettend belangrijk. De vaste elementen van je keuken zijn niet snel te veranderen. Dus overweeg om daarvoor wat neutralere kleuren te kiezen, of hou het bij één statement kleur die in kleine details terugkomt.

Samen ontwerpen we jouw droomkeuken in kleur!

Enthousiast geworden en heb je interesse in een gekleurde keuken? Bij Superkeukens vind je een breed assortiment van diverse gekleurde keukens. Onze professionals staan klaar om je te adviseren en om je te helpen met het maken van de juiste keuze die past bij jouw wensen! Plan gratis een adviesgesprek met ons in, of kom langs in één van de Superkeukens filialen bij jou in de buurt.