Uit welke soorten werkbladen kan je kiezen?

Het werkblad vormt een belangrijk onderdeel van de uitstraling van de keuken. Het is ook het deel van de keuken waarop het werk wordt verricht, dus het moet van uitstekende kwaliteit zijn. Werkbladen in toplaminaat, keramiek, composiet of graniet zorgen voor een chique uitstraling, maar zijn ook nog eens zeer praktisch in gebruik, hygiënisch en onverslijtbaar door de dichte structuur. Bovendien heb je een keuze uit een ruim assortiment kleuren.

Toplaminaat (HPL)

Een toplaminaat werkblad bestaat uit een 2 tot 8 dentimeter dik basisblad waarop een HPL-toplaag is aangebracht. HPL staat voor High Presure Laminate en is samengesteld uit meerdere, met melaminehars doordrenkte lagen die onder zeer hoge druk zijn samengeperst. Het oppervlak is hard, waterbestendig en bijzonder makkelijk schoon te houden.

Graniet

Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten, die bepalend zijn voor de kleurschakeringen. Het komt van alle gesteenten het meest voor.

Keramiek

Keramiek bestaat uit keramisch plaatmateriaal met daaronder een ondersteunende laag voor extra stevigheid. Het materiaal is zeer gebruiksvriendelijk, krasvast, zuur-, hitte- en vlekbestendig.

Composiet

Composiet werkbladen bestaan voor 95% uit kwartsiet, een natuurlijk materiaal, waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Composiet werkbladen zijn even hard als graniet, niet poreus, uitermate slijtvast en taaier dan graniet.