Keukentrends voor 2020

Wil je een nieuwe keuken samenstellen, maar moet deze wel over de nieuwste trends en innovaties beschikken? Superkeukens inspireert! In dit blogbericht vertellen we je welke keukentrends je ab-so-luut niet mag missen.

Wanneer je in 2020 een keuken gaat kopen, dan mag je rekenen op een aantal toffe, nieuwe trends en een aantal stijlen en elementen die tijdloos zijn. In die laatste categorie is de zwarte keuken of donkere keuken ‘here to stay’. Ook vooruitstrevende apparatuur als de geïntegreerde afzuigkap in de inductiekookplaat of de kokendwaterkraan zul je steeds meer terug gaan zien. Lekker handig en ook nog eens mooi vormgegeven!
 

Duurzame keuken

Met een wereld waar het draait om snelheid, produceren en steeds meer, wordt je keuken in het nieuwe jaar een baken van rust. Duurzaamheid is daarbij het sleutelwoord. Materialen die opnieuw worden gebruikt, op een duurzame manier zijn verkregen of doen denken aan de natuur … you name it. Hout en natuursteen, bamboe en leer, warmte en soberheid. Op deze manier creëer je een keuken waar rust de boventoon voert. Met metalen accenten zorg je dat je keuken helemaal van deze tijd is. Een koperen of gouden kraan met matchende wasbak past hier natuurlijk ideaal bij, maar ook met grepen op je kasten, de afwerking van kasten of met details is dit eenvoudig te bereiken.
 

Met de tijd mee

Waar qua inrichting wordt teruggegrepen naar de natuur, slinger je jezelf met de apparatuur juist de toekomst in. Innovaties als de geïntegreerde afzuigkap worden natuurlijk verder geperfectioneerd, maar ook de andere apparaten staan niet stil. Ze worden energiezuiniger, zijn op afstand te bedienen met apps en kunnen ook met elkaar én andere apparaten in huis communiceren. Onder meer Siemens en Samsung hebben apparatuur die je met verlichting in je huis, Alexa van Amazon of Google Home kunt verbinden. En er wordt steeds meer mogelijk!
 

Keukentrends bij Superkeukens

Ben jij van plan een keuken te kopen en wil je die volgens de allerlaatste trends inrichten? De adviseurs van Superkeukens praten je graag bij over de keukentrends van 2020 en wat er mogelijk is in jouw keuken. Kom langs in één van onze showrooms of neem contact met ons op!