Keukentrend: botanisch design

Botanische prints, groen en véél planten. De botanische keuken is niet meer weg te denken uit de lijst met keukentrends! Maar hoe style je deze keuken tot één geheel? Lees er hier alles over.

In de eeuwig groeiende lijst van keukentrends, staat het botanisch design al enige tijd bovenaan te floreren. En dat is niet voor niets. Het is warm, sfeervol en gezellig! Hoe je dit toepast in jouw keuken lees je hier.

Van varens tot bloemen, en alles daartussenin, botanische planten zijn een bron van inspiratie. Laat deze groene trend terugkomen in je keuken. Zo doe je dat!

Wall art

Een gemakkelijke manier om de keuken op te vrolijken is door de muren aan te kleden. Of je nu kiest voor verf, behang, wat mooie prints, illustraties of schilderijen. Kies wat past bij jouw interieur en wensen. Dat kan een felgroene muur zijn, een botanische poster of een kek behangetje. 

Vetplanten & Cactussen

De beste manier om met botanische planten te decoreren is natuurlijk door echte botanische planten in de keuken te zetten. Vetplanten en cactussen zijn een prachtige mix van botanische schoonheid en hebben het voordeel dat ze gemakkelijk groeien. Ze hebben heel weinig water nodig en zijn de ideale planten wanneer je niet per se beschikt over groene vingers.

Match met de juiste materialen

Materialen die bij de botanische keuken passen zijn hout, beton, marmer en graniet. De botanische keukentrend zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Een wat robuuster materiaal als tegenhanger is daarom een goede keuze om het evenwicht te bewaren.

Van varens tot bloemen, en alles daartussenin, botanische planten zijn een bron van inspiratie! Er zijn, zoals hierboven te lezen, een aantal manieren om botanische decoratie in je keuken te integreren. En als je twijfelt welke botanische stijl past bij jouw keuken, vul je ruimte gewoon met groen - zowel de kleur als de planten zelf.

Laat je adviseren bij Superkeukens

Wil jij advies over hoe je jouw keuken een botanical vibe kunt geven? Onze professionals staan klaar om je te adviseren en om je te helpen met het maken van de juiste keuze die past bij jouw wensen! Plan gratis een adviesgesprek met ons in, of kom langs in één van de Superkeukens filialen bij jou in de buurt.