Keukenkranen in diverse stijlen, materialen en designs

Wilt u uw keuken voorzien van een andere kraan, zoals een mengkraan, kokendwaterkraan of kraan met uittrekbare slang? Er is veel mogelijk. Zo zijn er kranen in tal van stijlen, materialen en designs. Superkeukens geeft u enkele tips voor de aanschaf van een nieuwe keukenkraan! 

Keukenkranen in diverse stijlen, materialen en designs

Bij de aanschaf van een nieuwe kraan kunt u kiezen voor kranen met een bijzonder design of materiaalgebruik. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke kraan met ouderwetse grepen, kranen met een stijlvol en modern design en keukenkranen met een unieke kleur, zoals matzwart of glanzend wit. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse materialen, zoals kranen gemaakt van geborsteld RVS (roestvrijstaal of roestvaststaal), chroom, koper of goudkleurig materiaal. Deze materialen kunnen op diverse manieren afgewerkt zijn, zoals met een matte finish of een hoogglans lak.
 

Functies van uw keukenkraan

Een keukenkraan moet niet alleen passen bij de uitstraling van uw keuken: bij het uitzoeken van een keukenkraan spelen functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid ook een grote rol. Zo kunt u kiezen voor een mengkraan of tweegreepskraan waarmee u koud en warm water mengt tot het water de gewenste temperatuur heeft bereikt. Daarnaast is er de thermostaatkraan, waarmee u eenvoudig de temperatuur selecteert die u wilt hebben. Bovendien kunt u kiezen voor een keukenkraan met een hoge uitloop of flexibele uittrekbare slang, zodat u hoge pannen kunt schoonmaken en u gemakkelijk kunt schakelen tussen de twee wasbakken. 
 

Kokendwaterkranen

Momenteel zijn er diverse kokendwaterkranen op de markt, waarmee u in een handomdraai kokendheet water uit de kraan kunt laten komen. Dit is handig wanneer u tijdens het koken de pan wilt vullen met kokend water of wanneer u een kop thee wilt zetten. Een van de bekendste kokendwaterkranen zijn de kranen van Quooker. Dit hoogwaardige merk heeft sinds kort een nieuw innovatief product op de markt gebracht: de Quooker Flex. Dit is een kokendwaterkraan die beschikt over een uittrekbare slang waar ook koud en warm water uit kan stromen. 
 

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Naast design en functionaliteit zijn ook kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding van belang. Kranen zijn er in heel verschillende prijsklassen. Zo heeft u een keukenkraan voor enkele tientallen euro’s, maar ook zijn er kranen op de markt die uitkomen op enkele honderden euro’s tot zo’n duizend euro. 
 

Keukenkranen bij Superkeukens

Wilt u een keukenkraan die past bij uw budget en wensen? Schroom niet en vraag de medewerkers van Superkeukens om advies! Zij hebben jarenlange ervaring in keukenaccessoires en zij weten exact welke mogelijkheden er op de markt zijn. Maak een afspraak voor een adviesgesprek of breng vrijblijvend een bezoek aan een van onze vestigingen in heel Nederland!