Kaneelhaasjes met Pasen

Hoera, het is Pasen! Superkeukens deelt een recept voor het Paasontbijt, namelijk kaneelhaasjes van croissantdeeg. Bekijk het recept hieronder en ga aan de slag. Dat belooft een gezellig en smakelijk Paasontbijt te worden! 
 

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 blik croissantdeeg large
  • 1 ei
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zachte boter 
     

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de donkere basterdsuiker met kaneel in een kommetje. Rol het croissantdeeg uit en zorg ervoor dat alle naden goed op elkaar zijn aangedrukt, zodat het een grote lap deeg is. Besmeer deze met boter en bestrooi het met de gemengde kaneelsuiker. Snijd 8 dunne repen van het deeg over de lange zijden en snijd de repen op ongeveer 2/3de door en rol het langste stuk op tot een rondje en leg het op de bakplaat met papier. 

Stap 2:

Halveer het overgebleven stuk en maak hier twee oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje wat al op de bakplaat ligt. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken, anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.

Stap 3:

Als laatste stap van de kaneelhaasjes, Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi bruin in de oven. Je kan ze een dag van te voren maken en goed afdekken, zodat je ze de volgende dag nog een paar minuten moet opwarmen in de oven. Toch zijn ze vers het allerlekkerste.

Bron: Leuke Recepten