Junk food? Kies de gezonde varianten

Op 21 juli is het Junk Food Dag. Wat serveert u, een bord friet met broodje hamburger? Of kiest u voor een snack? Superkeukens geeft u graag enkele gezonde alternatieven. Eet smakelijk! 

Junk food? Kies de gezonde varianten

Heeft u zin in een makkelijke maaltijd, een maaltijd die u binnen no-time klaarmaakt? Veel mensen kiezen voor een snelle hap, zoals friet, een broodje hamburger of een frikandel speciaal. Dit fast food is misschien wel lekker, maar natuurlijk niet zo gezond. Superkeukens geeft u enkele gezonde alternatieven. Deze zijn niet alleen minder vet en voorzien van minder suiker: ze zijn ook nog eens hartstikke lekker.
 

Smullen van zoete aardappel

Bent u dol op friet? Friet is gemaakt van aardappelen en deze worden in frituurvet gebakken tot knapperige frietjes. Maak eens friet van zoete aardappelen! De zoete aardappel is oranje van kleur en valt onder de categorie groente. Snijd de zoete aardappel in partjes en besprenkel hem met wat olijfolie, zout en paprikapoeder. Plaats de partjes in de oven (200 graden Celsius) en na 30 tot 35 minuten zijn de zoete piepers klaar! 
 

Hamburger 2.0

Eet u vaak hamburgers bij fastfoodketens? Kies eens voor een gezond broodje! Waar moet u beginnen? Snij een volkoren bol, meergranen bol of zuurdesem bol open en vul deze met sla, komkommer en tomaat. Bak uitjes, knoflook en courgette en bak vervolgens een hamburger van mager rundvlees of kippenvlees. Vervolgens bouwt u de hamburger op zoals u gewend bent. Maak tot slot de saus van magere yoghurt of avocado. Succes verzekerd!
 

Met bananenchips op de bank

Snaait u ’s avonds regelmatig en is de chipszak niet veilig? Er zijn gezondere alternatieven die minstens zo lekker zijn! Zo kunt u chips maken van banaan. Wat heeft u nodig? Bananen en wat kaneel of zeezout. Snijd de banaan in plakjes en besprenkel deze met kaneel of zeezout. Vervolgens plaatst u de plakjes in de oven (180 graden Celsius) en na 15-30 minuten heeft u chips! Dit principe werkt ook voor chips van pastinaak, rode biet en winterpeen. 

Bron: Her Health