Herfstrecept: stoofpot met rundvlees en paddenstoelen

Het is herfst! Wil je dit jaargetijde genieten van een heerlijk najaarsgerecht? Superkeukens deelt dit smakelijke recept voor stoofpot met rundvlees en paddenstoelen. Dat wordt genieten!

De herfst is aangebroken. De temperatuur is buiten flink aan het dalen, de blaadjes vallen van de bomen: Hét moment om lekker in de keuken te staan om een smakelijke runderstoof te maken. Hieronder deelt Superkeukens een lekker recept voor een runderstoofpotje met paddenstoelen en truffelboter. 
 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bosui
  • 2 uien
  • 5 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 plakken ontbijtkoek 
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 3 eetlepels azijn
  • 750 milliliter bouillon (rundvlees)
  • 40 gram truffelboter
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 500 gram aardappelpuree
  • 600 gram riblappen
     

Bereiding 

  1. Smelt in een grote braadpan de roomboter. Bestrooi de riblappen met zout en peper en bak in 5 minuten bruin aan. Schep de uien door het vlees en bak ze 2 minuten mee.
  2. Schenk de azijn en de bouillon in de pan. Voeg de kruidnagels, laurierblaadjes, appelstroop en ontbijtkoek toe en verwarm het (het geheel mag net niet koken). Draai het vuur laag en dek de pan af. Stoof het vlees 1 uur lang.
  3. Voeg de courgette, paprika, paddenstoelen en cherrytomaatjes toe en stoof het vlees met de groenten in nog 1 uur zachtjes gaar.
  4. Neem de runderstoof van het vuur. Roer de truffelboter erdoor en laat afgedekt rusten. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel de runderstoof erover en bestrooi met de bosui.

Eet smakelijk!