Ga je op jezelf wonen? Ontdek de keukentrends voor 2018

De knoop is doorgehakt: je gaat dit jaar op jezelf wonen! Je verlaat het ouderlijk huis en trekt in je eigen huurwoning of koophuis. Moet je in deze woning de keuken onder handen nemen? Superkeukens deelt graag vijf nieuwe keukentrends!

Trend 1: Geef de keuken één kleur

De trend van dit moment? Kies voor een keuken in een en dezelfde kleur. Hierbij geef je je keukenkastjes, keukenblad, achterwand en vloer één kleur. Deze trend wordt ook wel monochroom genoemd. Hierbij kun je uiteraard variëren in kleurstellingen en tinten, maar heeft de gehele keuken één hoofdkleur. 
 

Trend 2: Groen in de keuken

Maak van je keuken een echte leefkeuken: zorg voor lekker veel accessoires en plaats planten in je keuken! De planten zien er gezellig uit en geven je keuken een levendige uitstraling. Maar dat niet alleen: planten hebben ook functie. Planten geven zuurstof af aan de lucht, wat  zorgt voor een gezond binnenklimaat. 
 

Trend 3: Inductiekookplaat met afzuiging

De allernieuwste keukentrend? Kookplaatafziging of downdraft-afzuiging. Bij kookplaatafzuiging is het luchtafvoersysteem geïntegreerd in de inductiekookplaat. Op deze manier worden kookdampen direct aangezogen en afgevoerd, zodat je onaangename kookluchtjes uit de keuken niet in de eet- of woonkamer ruikt. In het assortiment van Superkeukens vind je een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging van het merk Airforce

 

Trend 4: Keukenapparatuur gekoppeld aan je smartphone of tablet

Eén van de belangrijkste keukentrends is de koppeling van jouw keukenapparatuur met je smartphone of tablet. Steeds meer merken hebben hun apparatuur voorzien van innovatieve, technische mogelijkheden, zodat je de apparatuur op afstand kan bedienen. Zo kan je vanuit de bank of vanaf je werk de oven, espressomachine of vaatwasser instellen. Handig! 
 

Trend 5: Maak gebruik van bijzondere materialen

Wil je jouw keuken een unieke look geven? Een look waarmee jouw keuken zich onderscheidt van andere keukens? Maak dan gebruik van bijzondere materialen! Zo is het mogelijk om onder andere koper, marmer, hout, leder en beton in je keuken te verwerken, bijvoorbeeld als keukenblad, achterwand of keukenkastjes. 
 

Kom langs bij Superkeukens

Wil je meer informatie over de nieuwste keukentrends? Of wil je direct een nieuwe keuken aanschaffen en hierin de nieuwste mogelijkheden en trends verwerken? Aarzel niet en breng een bezoek aan Superkeukens. Op onze website vind je een overzicht van al onze keukenspeciaalzaken. Kom vrijblijvend langs voor meer inspiratie óf maak een afspraak voor een uitgebreid keukenadvies