Drie tips voor de voorjaarsschoonmaak

Het is volop voorjaar. Voor veel mensen hét moment om het hele huis eens goed onder handen te nemen! Natuurlijk besteed jij daarbij extra aandacht aan je keuken. Met onze tips is jouw keuken na de voorjaarsschoonmaak weer helemaal spic & span.

1.    Stralend schoon RVS

Het schoonmaken van RVS kan best lastig zijn. Je mag er niet alles voor gebruiken: schuurmiddel bijvoorbeeld is niet aan te raden. Je kunt ervoor kiezen om speciale schoonmaakmiddelen voor RVS te kopen. Maar er zijn ook wat huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die je waarschijnlijk tóch al je keukenkastje hebt staan en die jouw RVS weer als nieuw maken. Zo kun je vette aanslag op je RVS bijvoorbeeld verwijderen met… vet! Doe wat sla- of babyolie op een doekje en wrijf dat over het RVS. Even met een droge doek er overheen en je RVS is niet alleen schoon, maar door het achtergebleven vetlaagje ook beschermd tegen nieuw vuil. Wil jij je afzuigkap weer laten glanzen? Een beetje glansspoelmiddel van de vaatwasser doet wonderen. 

2.    Frisse vaatwasser

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar ook je vaatwasser heeft af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Stap 1 is altijd het schoonmaken van het filter in de vaatwasser. De etensresten die daarin achterblijven, kunnen niet alleen verstopping veroorzaken, maar ook vieze luchtjes. Is het filter schoon? Dan is het tijd om de sproeiarmen schoon te maken met een sopje van citroensap, water en schoonmaakazijn. Dit ontvet én ontkalkt de armen. De laatste stap: doe een beetje baking soda (niet teveel, een theelepel is genoeg) in het zeepbakje en laat de vaatwasser leeg draaien op de hoogste temperatuur. Daarna is jouw vaatwasser weer heerlijk fris. 

3.    Filters van de afzuigkap

Voor een optimale werking van je afzuigkap is het belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken. Heeft jouw afzuigkap een metaalfilter? Dan kun je die eenvoudig schoonmaken door in een sopje met allesreiniger of afwasmiddel het vet los te weken, de filter goed af te spoelen en hem terug te plaatsen. Heb je een koolstoffilter? Bestel dan op tijd een nieuwe filter. Zo blijft jouw afzuigkap precies doen wat-ie moet doen: kookgeurtjes weghalen en zorgen dat de keuken lekker fris blijft! 

Een frisse, nieuwe keuken

Ontdek je tijdens het schoonmaken dat jouw keuken eigenlijk wel aan vervanging toe is? Dan staat Superkeukens voor je klaar. Maak een afspraak in één van onze showrooms om op een veilige manier jouw keuken uit te zoeken, of plan een video-afspraak of telefonische afspraak. Samen met jouw keukenadviseur stel jij je keuken helemaal op maat samen. Mooi, fris en klaar voor de zomer!