Drie perfecte picknickrecepten

Niets zo fijn als lekker picknicken in het park! Kleedje, mandje en gezelligheid erbij: meer is er niet nodig voor een heerlijke dag! Alhoewel… lekkere hapjes en drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Zoals deze drie eenvoudig te maken recepten. 

Zomerse pastasalade

Kook 500 gram pasta beetgaar en rooster drie eetlepels pijnboompitjes enkele minuten in een droge koekenpan. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze afkoelen. Snijd een courgette in vieren, en vervolgens in reepjes zo dik als de pasta. Doe wat olie in de koekenpan en bak de reepjes, al omscheppend, zo’n zes minuten lichtbruin. Snijd drie eetlepels zwarte olijven in kleine stukjes en schep ze door de courgette. Laat alles afkoelen en roer in de tussentijd vijf eetlepels rode pesto met een juslepel kookvocht door elkaar. Giet de pasta af en voeg deze toe, samen met het courgettemengsel en de pijnboompitten. Schep er vervolgens drie eetlepels gescheurde basilicumblaadjes doorheen en klaar is de salade! 

Spaanse gazpacho

Hak vijf grote tomaten in grove stukken en maak ze fijn in de blender, keukenmachine of met de staafmixer. Hak een grote ui en een halve rode peper (zonder zaadjes!) fijn en voeg toe. Scheur een klein ciabattabroodje in stukken en voeg ook dit toe, samen met een scheutje witte wijnazijn en 1 dl water. Zet de blender, keukenmachine of staafmixer nogmaals aan en maak er een gladde, romige massa van. Te dik? Doe er nog wat water bij. 

Zomerfruitspiesjes

Eenvoudiger kan het niet: prik aardbeien, druiven, stukjes mango en wat je verder lekker vindt aan een satéprikker en bewaar de spiesjes lekker koud! 

Geniet van de picknick!

Een heerlijke picknick bereiden hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn! Met deze recepten houd je lekker veel tijd over voor datgene waar het om gaat: lekker buiten samenzijn en genieten van heerlijk eten en het gezelschap.