De voordelen van een stoomoven

Koken is heel leuk om te doen. Vooral wanneer je er veel tijd voor hebt, zoals in het weekend. Maar er zijn ook veel momenten waarop je eigenlijk geen zin hebt om lang in de keuken te staan en in pannen te roeren. En zo’n magnetronmaaltijd is weliswaar handig, maar niet gezond. Gelukkig is er een oplossing: de stoomoven.

Gezond koken

In een stoomoven – de naam zegt het al – wordt jouw eten gestoomd. Dat is een heel gezonde manier van eten bereiden. Wanneer je groenten in water kookt, gaan veel van de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen verloren in het kookvocht. Bij stomen blijft alles wat jouw groente gezond maakt, ook in de groente aanwezig. Daarnaast behoudt jouw eten een heerlijke bite. Ook aardappelen, rijst, pasta en zelfs vis en vlees kan je in een stoomoven klaarmaken.

Gelijkmatig en gemakkelijk

Een stoomoven heeft nog een ander voordeel. Doordat de stoom heel gelijkmatig over het eten wordt verdeeld, hoef je niet meer in pannen te roeren of urenlang in de keuken te staan. Simpelweg snijden, in de stoomoven doen, deur dicht en de stoomoven doet de rest. Kan je in de tussentijd lekker iets anders doen: strijken, de administratie, of gewoon met een boek op de bank. 

Diverse soorten stoomovens

Bij Superkeukens vind je diverse soorten stoomovens. Er zijn stoomovens die alleen een stoomfunctie hebben, maar er bestaan ook combi-stoomovens. Die combineren stomen met ‘gewoon’ bakken. Beide soorten stoomovens hebben zo hun voor- en nadelen. 

Meer weten?

Meer weten over stoomovens? Kom gerust eens langs bij jouw dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging. We vertellen je graag alles over onze stoomovens en adviseren je over de juiste stoomoven voor jouw wensen, eisen én budget. Tot snel bij Superkeukens!