De mooiste keukentrends bij Superkeukens

Japandi

Mix Japans minimalisme en Scandinavisch design met elkaar en je krijgt Japandi. Dit is dé trend in interieurland, dus ook voor nieuwe keukens. In de Japandi-stijl worden lichte houttinten gemixt met beige, wit, grijs, zwart en pasteltinten. In de keuken kan je dit vertalen naar een keuken met licht houten fronten met een marmerlook, een of beige composiet werkblads en een witte spoelbak en kraan.

Minimalistisch

Als je al eens in Japan bent geweest, dan weet je dat de woningen daar minimalistisch zijn ingericht. Er wordt weinig gebruikgemaakt van tierelantijntjes: er is enkel ruimte voor essentials. Wil je jouw woning (of jouw keuken) minimalistich inrichten? Maak gebruik van een clean design. Kies bijvoorbeeld voor witte, beige of grijze keukenfronten zonder opschmuk. 

 

Lichte houttinten

De kleuren wit, beige en grijs worden bij voorkeur gecombineerd met lichte houttinten, zoals eikenhout, beukenhout en berkenhout. Hout kan je terug laten komen in de keukenfronten, maar je kan ook kiezen voor een houten aanrechtblad. Of ga voor keukenaccessoires en -meubels in een lichte houttint, zoals vazen, schalen, barkrukken, eetkamerstoelen of de eetkamertafel. Het geheel styl je af met wat mooie zwarte items om wat exta accent te geven.

Organische vormen

Een ander kenmerk van de Japandi-interieurstijl is het gebruik van organische vormen. Dus geen hoekige en harde vormen, maar ronde vormen die natuurlijk gevormd lijken te zijn. In de keuken kan je organisache vormen toepassen door ronde artikelen terug te laten komen, zoals een ronde eettafel, een keukenblad met afgeronde hoeken of accessoires van zachte vormen. 

Bezoek één van onze showrooms en bekijk de nieuwste trends en de mooiste keukens!