De lekkerste gerechten op Watermeloendag

De verfrissing van vers fruit, de zoete smaak die giert langs uw smaakpapillen en de pitjes die u uitspuugt of doorslikt. Op 3 augustus is het Watermeloendag. Een dag die gewijd is aan het heerlijke fruit dat met name in de zomer erg populair is. Maak tijdens uw vakantie de lekkerste gerechten met watermeloen.

De lekkerste gerechten op Watermeloendag

Ondanks dat watermeloen wordt geassocieerd met de zomer, kunt u het hele jaar door genieten van deze heerlijk zoete vrucht. Lees hier hoe gezond de watermeloen eigenlijk is en welke voordelen u kunt proeven op Watermeloendag.
 

Is watermeloen groente of fruit?

Het antwoord op deze vraag is een lastige kwestie. De watermeloen vindt haar oorsprong in het zuiden van Afrika. Net als pepers en tomaten wordt watermeloen botanisch gezien als fruit. Maar omdat watermeloenen – net als komkommers en pompoenen – groeien na het zaaien van zaadjes, zouden ze ook onder de categorie groente kunnen vallen. Dus de keuze tussen groente en fruit is vrij.
 

Voordelen van watermeloen

Het rode stuk fruit is goed voor het menselijk lichaam. Niet alleen voorkomt het uitdroging, ook heeft het voordelen die u in eerste instantie niet zou verwachten. Zo zit er aminozuur in watermeloen: dit laat de bloedvaten ontspannen en het bevordert de bloedsomloop. Volgens verschillende onderzoeken is watermeloen ook nog eens goed voor het hart. Daarnaast zorgt watermeloen voor gezonde nieren en wordt uw haargroei gestimuleerd. Als u dat al bijzonder vindt, dan staat u vast te kijken van het feit dat watermeloen goed is tegen verschillende vormen van kanker. Door de stof lycopeen wordt de kans op prostaat-, borst-, dikke darm-, long- en baarmoederkanker verkleind.
 

Waarom watermeloen gezond is

Een watermeloen bevat geen vet, telt bijna geen calorieën en bevat veel goede vitamines en mineralen. Dit gezonde stuk fruit bestaat voor het grootste deel uit water. Dit zorgt ervoor dat u een lange tijd na het eten van watermeloen een vol gevoel blijft houden. Ideaal, wanneer u gewicht wilt verliezen zonder een hongergevoel te hebben. 
 

Fruitsuikers in watermeloen

Toch wil dit niet zeggen dat er geen nadelen zitten aan het eten van watermeloen. Net zoals iedere fruitsoort bevat watermeloen fruitsuiker (fructose). Wanneer u veel watermeloen eet, krijgt u ook veel fruitsuikers binnen. Wanneer u watermeloen combineert met andere voedingsmiddelen, maakt u een heerlijk zoet en gezond gerecht en krijgt u niet teveel slechte suikers binnen. 
 

De lekkerste gerechten in een Superkeuken

Ook aan de slag met watermeloen? Probeer dan eens één van deze gerechten van Foody.nl. Watermeloen is eenvoudig te gebruiken en maakt van ieder (koud) gerecht een feestje. Voor inspiratie over de lekkerste gerechten en tips over hoe u alles uit uw keuken kunt halen, verwijzen wij u graag door naar onze inspiratiepagina. Wilt u liever persoonlijk iemand spreken, dan bent u van harte welkom in één van onze filialen.