De keukentrends voor 2022

Wordt het industrieel, strak, landelijk of modern? Welke designconcepten gaan we vaker terugzien dit jaar en wat 2022 in petto heeft op het vlak van keukentrends? Dat lees je hier!

Hoewel niemand volledig kan voorspellen wat de toekomst zal brengen, hebben onze verkoopadviseurs wel een vrij goed idee van wat je kunt verwachten als het gaat om de keukentrends van 2022. Er komt veel goed nieuws jouw kant op als je een kleurenliefhebber bent - vooral als je blauwe tinten niet kunt weerstaan. Lees gauw verder en leer alles over de nieuwste trends!

Knallend behang

De volledig witte keuken gaat veranderen. En als je kiest voor een witte keuken, is een bijzonder detail om de ruimte interessanter maken, een echte trend die we gaan zien. Door onverwachte details te verwerken in de strakke witte keuken, krijgt deze ruimte een persoonlijke touch. Zo fleur je je keuken bijvoorbeeld op door een knallend behang als accentmuur te gebruiken. Jouw keuken krijgt zo een fris en uniek accent.

Open kasten of wandplanken

De open keukenkasten, wandplanken of rekken zijn niet per se een nieuwe trend, maar het is er wel een die we veel vaker gaan terugzien, dit jaar. En het is er één die nog steeds een flink aantal voordelen biedt. Het maakt je keuken speels, licht én alles is binnen handbereik. Daarnaast is een open keukenkast, of wandrek een leuk accent om bijvoorbeeld een mooi servies ten toon te stellen.

Kleurrijke tinten

Hoewel groen de koploper is (en blijft), is ook marineblauw een enorme trend voor keukens en keukenkastjes. Marineblauw is een verfijnde kleurkeuze. Het is elegant, tijdloos, stijlvol en chique. Ook diep nachtelijk blauw is een opkomende trend die we in het komende jaar vaker gaan zien. Deze blauwtinten komen nog beter tot zijn recht bij lichte werkbladen en in combinatie met zilveren accenten.

Mix kleur met de juiste materialen

Tegenwoordig zijn keukens veel meer een leefruimte geworden, tot in de puntjes gestyled. Denk aan exotische marmeren aanrechtbladen, op maat gemaakte kasten, een volledig lichtplan en stijlvolle accessoires. Eén van de trends die we zien in 2022 is het combineren van diverse materialen. Zo is een ongelakte, messing zwanenhalskraan prachtig naast stalen hangplanken of deuren met een stalen frame. Het mixen van verschillende aanrechtbladen is ook een trend die we waarschijnlijk meer zullen zien. Een aanrechtblad in de ene steen en een eilandblad in een andere. Een kookeiland in een compleet andere kleur kan een mooie manier zijn om het middelpunt van de kamer te accentueren.

Doe online inspiratie op met Superkeukens 

Enthousiast geworden over de nieuwste trends en benieuwd hoe jij deze in jouw (nieuwe) keuken kan integreren? Vraag dan vandaag nog een oriënterend gesprek aan met één van onze verkoopadviseurs. Veilig, vanuit huis, online. Zij vertellen je graag wat je de nieuwste keukentrends zijn.