De juiste hoogte voor iedereen

In het dagelijks huishouden wordt veelvuldig in de keuken gewerkt. Daarom is het belangrijk om op uw houding te letten. Om uw rug te sparen, zal uw de keuken moeten afstemmen op uw lengte. Onze keukenadviseurs kunnen u daar goed in adviseren. Hieronder drie tips die u kunnen helpen uw rug te sparen en een juiste keuze te maken.

De juiste hoogte voor iedereen

Plaats apparatuur op werkhoogte

Wanneer u uw vaatwasser hoog laat inbouwen, kunt u gemakkelijk en ontspannen uw vaatwasser in- of uitruimen. Zo is het ook met het gebruik van de oven. Met een oven op werkhoogte heeft u een uitstekend overzicht en kunt u goed door het venster van de oven kijken of uw eten al klaar is. Ook bij een hoog ingebouwde koelkast heeft u altijd goed zicht op uw producten.

De juiste werkhoogte

Bij het plannen van een keuken speelt de juiste werkhoogte een belangrijke rol. De keuken zal afgestemd moeten worden op de persoon die de meeste tijd in de keuken zal doorbrengen. Onze keukens kunnen op verschillende manieren worden afgestemd op de lichaamsgroottes die kunnen variëren van 135 tot 200 centimeter.

TIP: de afstand van het werkblad naar een horizontaal gehouden onderarm zal ±10 centimeter moeten zijn.

Altijd op de juiste hoogte

Koken, voorbereiden en spoelen: Voor deze alledaagse werkzaamheden is het belangrijk dit af te stemmen op een ideale werkhoogte. Om bijvoorbeeld een ontspannen lichaamshouding aan te nemen is het raadzaam het spoelgedeelte iets hoger te plannen dan het kookgedeelte. Als de juiste werkhoogte is bepaald, ontlast dit uw wervelkolom en bent u niet meer zo snel moe!