De juiste hoogte voor iedereen

In het dagelijks huishouden wordt veelvuldig in de keuken gewerkt. Daarom is het belangrijk om op jouw houding te letten. Om jouw rug te sparen, zal de keuken moeten worden afgestemd op jouw lengte. Onze keukenadviseurs kunnen je daar goed in adviseren. Hieronder drie tips die je kunnen helpen jouw rug te sparen en een juiste keuze te maken.

Plaats apparatuur op werkhoogte

Wanneer je jouw vaatwasser hoog laat inbouwen, kan je gemakkelijk en ontspannen jouw vaatwasser in- of uitruimen. Zo is het ook met het gebruik van de oven. Met een oven op werkhoogte heb je een uitstekend overzicht en kan je goed door het venster van de oven kijken of je eten al klaar is. Ook bij een hoog ingebouwde koelkast heb je altijd goed zicht op jouw producten.

De juiste werkhoogte

Bij het plannen van een keuken speelt de juiste werkhoogte een belangrijke rol. De keuken zal afgestemd moeten worden op de persoon die de meeste tijd in de keuken zal doorbrengen. Onze keukens kunnen op verschillende manieren worden afgestemd op de lichaamsgroottes die kunnen variëren van 135 tot 200 centimeter.

TIP: de afstand van het werkblad naar een horizontaal gehouden onderarm zal ±10 centimeter moeten zijn.

Altijd op de juiste hoogte

Koken, voorbereiden en spoelen: Voor deze alledaagse werkzaamheden is het belangrijk dit af te stemmen op een ideale werkhoogte. Om bijvoorbeeld een ontspannen lichaamshouding aan te nemen is het raadzaam het spoelgedeelte iets hoger te plannen dan het kookgedeelte. Als de juiste werkhoogte is bepaald, ontlast dit jouw wervelkolom en ben je niet meer zo snel moe!