De afzuigkap: creëer eenheid in je keuken

Een goede afzuigkap kan niet ontbreken in een keuken. Toch wint het in de meeste gevallen niet de schoonheidsprijs. Daar moet verandering in komen! Superkeukens vertelt je alles over de afzuigkap waarmee je eenheid in je keuken creëert.

Een afzuigkap is een onmisbaar onderdeel in de keuken. Het haalt kookluchtjes en kookdampen uit de lucht, zodat jouw woning fris blijft ruiken. Maar voor veel mensen is het een doorn in het oog. Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel soorten afzuigkappen. Er is altijd wel een afzuigkap die bij de stijl van jouw keuken past. In deze blog lees je meer over de verschillende mogelijkheden om met een afzuigkap eenheid te creëren in je keuken.

Het kiezen van de juiste afzuigkap

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe afzuigkap is het belangrijk om dit goed af te stemmen op jouw huis en keuken. Wat voor stijl heeft je keuken? Wat is de keukenopstelling? Wat is de beste plek voor een afzuigkap? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf op voorhand moet stellen. Door een afzuigkap te kiezen die bij jouw keukenstijl past, blend de afzuigkap mooi in het geheel en creëer je een eenheid in de ruimte. Naast losse afzuigkappen zijn er tegenwoordig ook veel andere mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld dat een afzuigkap mooi is weggewerkt in de keuken? Kies dan voor een geïntegreerde werkbladafzuiging of een plafondafzuigkap.

Kookplaat met werkbladafzuiging

Hoe vaak heb jij al je hoofd gestoten terwijl je aan het koken was? De losse afzuigkappen waren een hele tijd populair, maar worden tegenwoordig steeds vaker vervangen voor een minimalistischer exemplaar. Het is namelijk niet alleen onhandig tijdens het koken, ook esthetisch gezien zijn ze niet erg fraai én zijn ze lastig schoon te maken. Een kookplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie is de ideale oplossing. De afzuigkap is hierbij verwerkt in de inductiekookplaat.. Geuren en dampen worden direct opgezogen, waardoor ze geen kans krijgen om in de lucht te circuleren. Dit type afzuiging is in allerlei formaten en vormen verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een ronde of rechthoekige afzuiging in het midden van de kookplaat of een smal randje aan de achterzijde van de kookplaat.

Plafondafzuigkap

Wil je het liefst een afzuigkap boven de gaskookplaat of elektrische kookplaat, maar mag deze niet het zicht blokkeren? Kies dan voor een plafondafzuigkap. De afzuigkap wordt onzichtbaar ingebouwd in het plafond, waardoor het een mooie  eenheid vormt met de keuken. Het ziet er strak en stijlvol uit. Dit type is met name geschikt voor kookeilanden, omdat een plafondafzuigkap precies boven het eiland geplaatst kan worden.

Bestel jouw afzuigkap bij Superkeukens

Wil je zeker weten dat je de beste afzuigkap kiest, zodat je een eenheid in de keuken creëert? Er zijn veel mogelijkheden in afzuigkappen en afzuiging in de keuken, zoals design afzuigkappen, plafond afzuigkappen en afzuiging die is geïntegreerd in de kookplaat. Benieuwd welke vorm van afzuiging mogelijk is in jouw nieuwe keuken? De adviseurs van Superkeukens denken graag met jou mee! Plan een gratis adviesgesprek en wij nemen jouw nieuwe keuken met je door.