Dag van de Pannenkoek: Tips voor de allerlekkerste pannenkoeken!

Op 19 maart is het Dag van de Pannenkoek. Doe je altijd je uiterste best om de lekkerste pannenkoeken te bakken? Superkeukens deelt enkele tips, zodat jij de beste pannenkoeken op tafel tovert! Lees hier meer.

Tip 1: Gebruik een grote garde

Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt gegooid, kan je beginnen met het kloppen van het beslag. Een goede tip is om dit met een zo groot mogelijke garde te doen, zodat het beslag lekker luchtig wordt. 
 

Tip 2: Laat het beslag rusten

We weten dat het moeilijk is om te wachten met bakken als je maag rommelt of als de kinderen schreeuwen om eten, maar het komt echt ten goede van je pannenkoeken. Wanneer je het beslag eerst een half uurtje laat staan, dan kan je  genieten van heerlijk luchtige pannenkoeken.
 

Tip 3: Gebruik de juiste pan

De perfecte pannenkoek bakken begint bij het kiezen van de juiste pan. Wat voor pan je precies moet gebruiken, is lastig te zeggen. Maar we kunnen je wel vertellen waarmee je bij het kiezen van een pan rekening moet houden. Zo moeten bijvoorbeeld de zijkanten niet te hoog zijn, anders is het lastig om de pannenkoek om te draaien. Ook moet je een pan met een dikke bodem gebruiken, want bij een dunne bodem brandt de pannenkoek sneller aan. 
 

Tip 4: Een mix van boter en olie

Een terugkerend dilemma tijdens het maken van pannenkoeken: gebruik ik boter of olie? Pannenkoeken worden het meest in boter gebakken, omdat dat de beste smaak oplevert. Het nadeel van boter is alleen dat het rookpunt laag zit en pannenkoeken dus snel aanbranden. Het beste is daarom om een mengsel van olie en boter te gebruiken. Hierdoor krijgen je pannenkoeken met een heerlijke authentieke smaak én ze branden niet aan. Ideaal!
 

Tip 5: Draai de pannenkoek één keer om

Wil je luchtige pannenkoeken? Probeer dan om ze maar één keer om te draaien. Dit lijkt misschien lastig, omdat je niet kan zien hoe de onderkant eruitziet. Maar er is een trucje die je hierbij kan helpen, want als er kleine belletjes zichtbaar worden in het midden van de pannenkoek en deze barsten, is dat het teken dat je ze om kan draaien. 

Veel bakplezier!