Creatief met ijsblokjes

In de zomer houd jij je drankje lekker koel met ijsblokjes. En daar kun je veel leuke dingen mee doen! Weg met saaie vierkante ijsblokjes, wij geven je tips voor creatieve varianten. 

Frozen fruit

Houd jij wel van een fruitig smaakje in je drankje? Pimp je ijsblokjes met bijvoorbeeld een framboos, een druif of een bosbes erin. Dat ziet er vrolijk uit en naarmate het ijs smelt, krijgt je drankje er een heerlijke smaak van! Geen zin in fruit? Vries wat mintblaadjes mee in je ijsblokjes en je ice tea of je water wordt extra lekker. 

Vaste vorm

Een vierkant ijsblokje is best wel saai. Gelukkig kun je tegenwoordig vormpjes kopen die van jouw ijsblokje een klein feestje in je glas maken. Bijvoorbeeld ijsblokjes in de vorm van hartjes, ananasjes, bloemen of zelfs gitaartjes! Daarnaast bestaan er sets waarbij je een roerstaafje in het ijsblokje vriest. Zo kun je in je drankje roeren met je ijsblokje. 

IJsblokjes met een smaakje

In de zomer wordt dat lekkere koude colaatje, die ice tea en natuurlijk ook je wijn al snel warm in je glas. Een ijsblokje doet dan wonderen, maar het verdunt je drankje wel. Daarom is het handig om ijsblokjes te maken van het drankje dat je gaat drinken. Zelfs wijn kun je invriezen in ijsblokjesvorm – maar door de alcohol duurt het wel iets langer voordat het bevroren is, dus begin op tijd. En zorg ervoor dat je dezelfde wijn (of frisdrank) invriest als je gaat drinken. Een ijsblokje van perzik-ijsthee in een glas ijsthee met citroensmaak is immers niet echt lekker! 

Verkoelend voor de huid

Zonnebrand, brandnetels, insectenbeten: in de zomer liggen huidirritaties wat sneller op de loer dan in de winter. Lekker koelen met ijs is dan een goed idee. En wanneer je aan de ijsblokjes een kalmerend middeltje toevoegt, werkt het nog beter. Je kunt bijvoorbeeld aloë vera-olie of -gel toevoegen bij zonnebrand, of lavendelolie tegen irritaties en brandwondjes.