Budgettips voor feestdagen

De feestdagen staan voor de deur! December is een maand vol gezelligheid, maar ook veel dure uitgaven. Genieten én besparen tijdens de feestdagen? Met deze tips kom je goedkoop de feestdagen door!

December: de meest gezellige periode van het jaar breekt aan! Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw zijn ontzettend leuke feestdagen, maar ook zeker een aanslag op je portemonnee. Van cadeautjes tot versiering, en van lekkernijen tot een groots diner. De decembermaand is duur. Gelukkig kan je de feestdagen ook op een goedkope(re) manier vieren. Wij zetten vier budgettips voor je op een rij.

Tip 1: Bepaal een budget
Om goed het overzicht te bewaken en niet meer te kopen dan nodig, is het verstandig om vooraf een budget te vast te stellen. De hoogte hiervan kan je zelf bepalen. Het klinkt misschien minder gezellig, maar een budget gaat je gegarandeerd meer rust geven.

Tip 2: Tweedehands speelgoed
Koop jij elk jaar alles nieuw? Dat is niet nodig! Met tweedehands speelgoed kunnen kinderen nog prima spelen. Waarschijnlijk hebben ze het zelfs niet eens door. Maar jij merkt wel het verschil in je portemonnee, want tweedehands speelgoed is een stuk goedkoper. Op websites als Marktplaats en Vinted vind je heel veel mooi speelgoed voor een fractie van de nieuwprijs.

Tip 3: Goedkoop eten
Voorbereiding is key als je de feestdagen op een goedkopere manier wilt vieren. Ga voordat de decembergekte begint naar de supermarkt en koop goedkoper allerlei ingrediënten in die je vervolgens invriest. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om alle benodigdheden voor een diner te verdelen over de gasten. Een aantal gasten maken een gerecht, iemand koopt drankjes en de ander doet de versiering. Gegarandeerd een leuke en zorgeloze avond!

Tip 4: Knutsel zelf versiering
Leuke versiering maakt de decembermaanden nog feestelijker. Buiten zie je overal lichtjes, maar binnen moet het natuurlijk ook gezellig zijn! Helaas kan versiering erg duur zijn. Gelukkig is het net zo leuk om zelf versiering te maken. Knutsel een leuke kerstslinger of maak ornamenten voor in de kerstboom. Hiervoor heb je alleen wat papier, touw, kleurpotloden en lijm nodig.

Fijne feestdagen!