Beton in de keuken

Heb je in jouw woning meubels of accessoires van beton? Betonnen producten zijn helemaal in, want je kan het grijze materiaal goed combineren met een industrieel of strak interieur. Superkeukens geeft enkele tips hoe je beton in jouw keuken kunt toepassen!

In steeds meer woningen en interieurs zie je beton terugkomen. Dit ruwe veelal grijze materiaal ziet er robuust en massief uit. Het geeft jouw interieur een stoere en industriële uitstraling. Beton wordt tegenwoordig verwerkt in uiteenlopende meubels en woonaccessoires, zoals lampen, klokken, tafels, bijzettafels, krukken en bankjes. Maar dat niet alleen: het materiaal wordt ook gebruikt in wanden en vloeren en in badkamers en keukens. 
 

Beton in het aanrechtblad of werkblad

Heb je een nieuwe of bestaande keuken en wil je deze voorzien van een nieuw aanrechtblad? Kies voor beton! Beton geeft een tijdloze, warme en robuuste uitstraling aan jouw keuken. Het is een hard materiaal met zeer goede krasvaste eigenschappen. Maar een keukenblad van beton vergt ook meer oplettendheid dan een aanrechtblad van keramiek of composiet. Zo is beton niet hittebestendig, is het niet bestand tegen zuren en zijn vochtvlekken snel zichtbaar. Kies er daarom voor om het beton te bewerken met een speciale coating, zodat het materiaal waterdicht is. Op die manier kan je ook een wasbak van beton laten maken. 
 

Achterwand of scheidingswand van beton

Veel keukens zijn voorzien van een achterwand. Deze bestaat veelal uit stucwerk of een afwerking met tegels. Je kan er ook voor kiezen om deze achterwand te laten maken van beton. Heeb je een open keuken zonder achterwand, maar wil je de keuken toch scheiden van de andere woonruimten, dan kan je een lage of hoge scheidingswand van beton maken. 
 

Vloer van beton

Wist je dat het zelfs mogelijk is om jouw gehele vloer van beton te voorzien? Deze betonvloer is een cementgebonden vloer en staat ook wel bekend als woonbeton. Wanneer je de vloer laat leggen, dan kan deze voorzien worden van diverse coatings tegen krassen, verkleuren of vocht. Bovendien kan je bij de aanleg van een betonnen vloer kiezen voor verschillende kleurschakeringen: door het toevoegen van kleurstoffen kan een betonkleur op maat worden gemaakt! 
 

Betonnen accessoires

In de keuken kan je beton ook terug laten komen met accessoires. Wat denkt je bijvoorbeeld van een klok, een hanglamp, een staande lamp, kaarsenhouders of fruitschalen van beton of voorzien van een betonlook? Deze accessoires zijn gemakkelijk te combineren met de tinten van jouw keuken. 
 

Betonnen keukens bij Superkeukens

Wil je een keuken die voorzien is van een betonnen aanrechtblad of een achterwand of vloer van beton? Breng een bezoek aan de Superkeukens-vestiging bij je in de buurt! Wij kunnen betonnen keukens of keukens met een betonlook op maat voor je samenstellen. Kom langs en onze keukenadviseurs geven je tijdens een diepgaand adviesgesprek meer informatie over de mogelijkheden!