Back to school! Een gezond én lekker tussendoortje: bosbessenmuffins

De zomervakantie is weer voorbij. Zijn jullie al klaar voor het nieuwe schooljaar? Met dit recept maak je een lekkere en gezonde snack. Benieuwd hoe je het maakt? Lees meer!

Naast een gezonde lunch wil je natuurlijk ook gezonde snacks meegeven aan je kinderen. Deze kan je uiteraard kant-en-klaar kopen, maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf. Zoals bijvoorbeeld deze makkelijke muffins met bosbessen.

Gezonde bosbessenmuffins

Muffins zijn zo'n lekker tussendoortje! Je kunt ze gemakkelijk meenemen onderweg en zijn favoriet bij zoetekauwen. Deze gezonde bosbessen muffins zitten vol met eiwitten en vezels. Hier kan je even mee vooruit!

Wat heb je nodig?
Voor 6 muffins:

  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram (bevroren) bosbessen
  • 125 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 65 gram honing
  • 25 ml (plantaardige) melk
  • 40 gram plantaardige olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • Muffinvormpjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom: tarwebloem, bakpoeder, baking soda en het zout.
  3. De natte ingrediënten meng je in een andere kom: ei, yoghurt, vanille extract, melk, honing en de olie.
  4. Mix de droge ingrediënten nu door de natte ingrediënten en meng het goed door elkaar.
  5. Je hoeft geen perfect glad beslag te krijgen, dat is niet nodig bij muffins. Meng door elkaar, er mogen wat klontjes inzitten.
  6. Schep de bosbessen door het beslag. Gebruik je bevroren bessen? Ontdooi ze dan niet, anders wordt je beslag paars! Schep de (bevroren) bessen voorzichtig door het beslag.
  7. Verdeel de muffinvormpjes in een muffinbakvorm (of vet een bakvorm in als je geen vormpjes gebruikt).
  8. Verdeel het beslag met een lepel (of ijsschep) over de vormpjes.
  9. Garneer de muffins eventueel nog met een paar losse bosbessen.
  10. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat de muffins goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Eet smakelijk!

Wist je dat?

Je deze muffins ook heel goed kan invriezen? Verdubbel het recept zodat je 12 muffins afbakt. Vries ze in, in een afgesloten bakje. Luchtdicht verpakt, blijven de muffins wel drie maanden goed in de vriezer!