Aspergesoep met een Thaise twist

Ze zijn er weer: asperges! Met het oog op duurzaamheid en groen leven delen we deze keer een recept waarin je niet de asperges zelf, maar de schillen daarvan gebruikt. Zo gaat er niets van het witte goud verloren en geniet jij van een heerlijke soep. 

Ingrediënten (voor vier personen)

Voor de soep:

  • Schillen van 500 gram asperges
  • 400 ml gevogeltefond
  • 600 ml water
  • 1 blikje of twee pakjes kokosmelk (400 ml in totaal)
  • 3 centimeter gember, in plakjes gesneden
  • 1 stengel citroengras, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel vissaus (of, als je dat niet kunt vinden: sojasaus)
  • 1 1/2 theelepel kerriepoeder

Voor de garnering:

  • Bosuitjes
  • Rijstvermicelli

Bereidingswijze

Breng de schillen, samen met het water en de gevogeltefond, aan de kook. Voeg daarna de gember, sereh en knoflook toe en laat het een kwartiertje lekker pruttelen. Daarna kunnen de kokosmelk, vissaus (of sojasaus) en kerriepoeder erbij. Weer tien minuutjes laten koken en met de staafmixer pureren tot je een gladde soep hebt. Voeg, vlak voor het opdienen, de bosuitjes en de rijstvermicelli toe. Die hoeft niet mee te koken, maar wordt meteen zacht in de hete soep. 

Serveertip

Lekker met wat cassavecrackers en chilidip!

Bron: lekkertafelen.nl