Afzuigkap kiezen per vorm keuken

Kookluchtjes en kookdampen in de keuken wegnemen? Kies voor een goede afzuiging! Er zijn verschillende afzuigsystemen mogelijk, zoals design afzuigkappen, plafond afzuigkappen en afzuiging die is geïntegreerd in de inductiekookplaat. Superkeukens vertelt je meer over de verschillende afzuigsystemen.

De afzuigkap is een erg belangrijk onderdeel in jouw keuken. Tijdens het koken zorgt een afzuigkap ervoor dat alle vrijgekomen geuren goed afgevoerd worden. Voor iedere ruimte zijn er verschillende soorten afzuigkappen verkrijgbaar. Vroeger zat een afzuigkap verborgen onder een hangkast boven het fornuis. Later werd de afzuigkap juist een blikvanger in de keuken. Zo kan je kiezen voor een schouwkap of een afzuigkap in de vorm van een lamp die de aandacht trekt in jouw keuken. Wil je liever een afzuigkap die minder in het oog springt? Kies dan voor een tussenbouw-, onderbouw- of plafondafzuigkap. 
 

Plafondafzuigkappen en inbouwafzuigkappen

Kookeilanden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, maar de afzuigkap mag daarbij niet het zicht blokkeren (en je wilt natuurlijk ook je hoofd niet stoten!) of zelfs de reden zijn dat er geen kookeiland geplaatst kan worden. Kook jij op een gaskookplaat of elektrische kookplaat? Dan kan je een plafondunit of inbouwunit plaatsen. Deze kunnen haast onzichtbaar ingebouwd worden. Bij de nieuwste inductiekookplaten werken de bijpassende plafondunits nauw met elkaar samen. Zo hoef je de ventilator zelf niet harder of zachter te zetten, want dit gebeurt automatisch. 
 

In de kookplaat geïntegreerde afzuiging

De trend van nu is de inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. Deze zijn in allerlei formaten en vormen verkrijgbaar. Van een ronde afzuiging in het midden van de kookplaat tot een smal randje aan de achterzijde. Een andere trend is het bijna onzichtbare afzuigsysteem. Dit kan met een downdraftsysteem dat alleen tijdens het koken uit het werkblad omhoog komt en daarna weer verdwijnt. Een kookplaat met kookveldafzuiging neemt minder plaats in dan een downdraftsysteem dat achter de kookplaat geplaatst wordt. 
 

Tips voor het kopen van jouw afzuigkap 

Wij hebben voor jou een aantal tips voor het kiezen van een afzuigsysteem. Bedenk ten eerste of je een afzuigkap met of zonder motor nodig hebt. Dit hangt af van de aanwezigheid van een centraal afzuigsysteem. Let bij de aanschaf van een afzuigkap vooral ook op het geluidsniveau. En denk na of je een afvoer naar buiten wilt of afzuiging door middel van recirculatie. Deze filtert kookdampen door een koolstoffilter en blaast de schone lucht weer terug. Ideaal voor situaties waarin lucht niet afgevoerd kan worden.
 

Bestel jouw afzuigkap bij Superkeukens

Wil je zeker weten dat je de beste afzuigkap kiest? Er zijn veel mogelijkheden in afzuigkappen en afzuiging in de keuken, zoals design afzuigkappen, plafond afzuigkappen en afzuiging die is geïntegreerd in de kookplaat. Benieuwd welke vorm van afzuiging mogelijk is in jouw nieuwe keuken? De adviseurs van Superkeukens denken graag met jou mee! Plan een gratis adviesgesprek en wij nemen jouw nieuwe keuken met jou door.