Adviseurs Superkeukens luisteren écht naar wat je wil

Onlangs deed de Consumentenbond onderzoek naar keukenverkopers en hun soms opdringerige verkooptechnieken. De uitkomsten zijn gepubliceerd in het decembernummer van het consumententijdschrift. In het artikel wordt de ontspannen werkwijze van Superkeukens geroemd. 

De Nederlandse keukenbranche heeft de laatste maanden geregeld het nieuws gehaald. Met diverse verkooptechnieken proberen keukenverkopers consumenten over te halen tot het sluiten van een koop. Zodra ze de koop ruiken ontpoppen de vriendelijke verkopers zich tot opdringerige keukenboeren. Sommigen worden zelfs boos wanneer er niet direct tot een koop wordt overgegaan.
 

Enquête en mystery-bezoeken 

Gaat het er werkelijk zo aan toe? De Consumentenbond nam de proef op de som en voerde een onderzoek uit naar de verkooppraktijken van verschillende keukenspeciaalzaken in Nederland. De bond hield een enquête onder een panel van ruim 7.000 leden. In de enquête werd hen gevraagd naar hun ervaringen met keukenverkopers. Ook brachten mystery shoppers (undercovermedewerkers van de Consumentenbond) een bezoek aan vijftien keukenspeciaalzaken in Nederland, waaronder Superkeukens Roermond.
 

Overhalen een keuken te kopen

Naar aanleiding van de enquête en de mystery-bezoeken concludeert de Consumentenbond dat de keukenzaken vaak geen schoonheidsprijs verdienen voor het aan de man brengen van hun keukens. Verkopers halen alles uit de kast om consumenten over te halen een keuken te kopen. De druk om direct te tekenen wordt hierbij enorm opgevoerd. Veel van de onderzochte keukenzaken brengen het er dan ook niet positief van af. Een keukenzaak die volgens de consumentenbond wel op een prettige en relaxte manier te werk gaat, is Superkeukens.
 

Superkeukens oefent geen druk uit

In het magazineartikel vertellen de undercovermedewerkers van de Consumentenbond hierover het volgende: “Opvallend was de relaxte manier waarom andere keukenwinkels te werk gingen. Bij Superkeukens en Kvik hadden we verreweg de prettigste gesprekken. Ze staken boven de rest uit door de prettige manier van werken en de medewerkers oefenden op geen enkele manier druk uit. Goede keukenverkopers luisteren echt naar wat je wilt, doen zelf ook suggesties, maar geven nooit dwingend advies. Ze geven een berekening en offerte mee zonder enige druk.” 
 

Lees het volledige artikel 

Ben je nieuwsgierig naar het volledige artikel? Deze is in zijn geheel terug te lezen via de website van de Consumentenbond. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Wij ontvangen je graag in een van onze 43 winkels in Nederland. Onze verkoopadviseurs staan voor je klaar voor een vrijblijvend keukenadvies. Wij laten je op jouw gemak kennismaken met alle mogelijke keukens en voorzien je van een diepgaand advies. Aan de hand van het gratis keukenadvies ontvang je een 3D-tekening met offerte van jouw nieuwe keuken en een gratis 360° Virtual Reality-panoramapresentatie! Reserveer nu jouw keukenafspraak. 

Bron: De Consumentenbond