Aandachtspunten voor de aanschaf van een koelkast

Geen keuken kan zonder koelkast. Maar een nieuwe koelkast aanschaffen kost tijd, energie én geld! Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuw koelapparaat. Superkeukens helpt bij het maken van de juiste keuze. Zo kies je een eenvoudig een voordelige koelkast.

Wat voor huishouden je ook hebt: een koelkast is het centrale punt van de keuken. Een stevig ontbijt, luxe diner of snelle snack begint bij de koelkast. Het gaat tenslotte om wat er in de koelkast zit, en of het lang houdbaar blijft. Een nieuwe koelkast brengt meer met zich mee dan je zou denken. Let daarom op de volgende punten.
 

Groot of klein?

Een losstaande koelkast brengt het voordeel met zich mee dat je een zo ruim mogelijk model kunt kiezen als je nodig hebt. Komt de koelkast in een keukenkast te zitten (een inbouwkoelkast)? Dan zit je vast aan de standaardmaten van de keuken. Veel huishoudens kijken daarom eerst naar de afmetingen en indeling van het apparaat. 
 

Koelkastindeling

Hoe vervelend is het om niet al jouw boodschappen kwijt te kunnen? Er hangt veel af van de indeling van de koelkast. Waar het ene model perfect is voor grote pakken zuivel, richt een ander zich meer op bewaarbakken voor groenten en fruit. Maak dus, vóór je gaat kijken naar een nieuwe koelkast, een lijstje met de meest gekochte producten. Zo weet je precies waar wat zou komen te staan.
 

Soorten koelkasten

Van inbouwkoelkast en tafelmodellen tot losstaande en Amerikaanse koelkasten. Er is zoveel keus, dat het onmogelijk is om te beslissen wat nu de ‘beste’ koelkast is. Uiteraard speelt de afmeting van een koelkast een grote rol, maar het oog wil ook wat. Je moet in veel gevallen vaak tegen de deur van de koelkast aankijken. Misschien dat een retro-look wel de juiste fit is voor jouw keuken.
 

Functies

Een koelkast wordt steeds meer geavanceerd. De klassieke ijskast transformeert langzaam in een smart-apparaat. Zo kunnen koelkasten tegenwoordig foto’s maken van de inhoud van uw koelkast, denkt het apparaat mee over wat je kan eten en wordt de luchtcirculatie steeds beter geregeld. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van de No Frost-techniek? Door dit luchtcirculatiesysteem blijft de temperatuur in de koelkast gelijk en ontstaat er geen ijsvorming.
 

Aanschaf nieuwe koelkast bij Superkeukens

Benieuwd hoe jouw nieuwe koelkast eruit gaat zien? Of heb je nog geen idee? In beide gevallen ben je van harte welkom om langs te komen in één van onze Superkeukens-filialen bij je in de buurt. Hier staan onze medewerkers altijd klaar om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wacht dus niet langer en neem direct contact met ons op. Tot snel!