5 Tips om uw keuken efficiënt in te delen

Heeft u een kleine keuken? Dat hoeft geen probleem te zijn! Met deze vijf tips om uw keuken efficiënt in te delen heeft u nooit meer ruimtegebrek. Bekijk de tips en doe er uw voordeel mee!

5 Tips om uw keuken efficiënt in te delen

Kleine keuken? Dan heeft u ongetwijfeld wel eens problemen met het opbergen van keukenapparatuur, potten of pannen. Of u wilt uw keuken anders indelen, maar weet niet goed hoe u het beste uw kastjes en lades kunt indelen? Dan geeft Superkeukens u vijf tips om uw keuken efficiënt in te delen.
 

Tip 1: Bewaar spullen waar u ze gebruikt

Kookgerei, kruiden en oliën bewaart u het beste in de buurt van de kookplaat. Logisch, want soms moet u snel handelen tijdens het koken. De messen en snijplanken stalt u op een plek waar u de groenten of het vlees snijdt en de afwasborstel bij de gootsteen. Het voordeel van het bewaren van spullen op de plaats waar u ze gebruikt, is dat u direct weet waar u wat kunt vinden. Daarnaast zorgt een vaste plek ervoor dat de spullen die niet bij elkaar horen, van elkaar gescheiden worden. Denk bijvoorbeeld aan schone vaatdoeken. Die wilt u niet in de buurt hebben van snijplanken waar veel bacteriën op zitten. 
 

Tip 2: Ruimte onder uw gootsteen

In de meeste gevallen bewaart u uw schoonmaakspullen onder de gootsteen, waar ze niet in contact komen met het kookgerei. Het is erg verleidelijk om uw schoonmaakspullen onder uw gootsteen te bewaren, zonder een orde of structuur. Maar als gevolg verliest u ontzettend veel ruimte en dat is zonde. Maak daarom gebruik van handige bewaarmandjes of lades waar u verschillende spullen in opbergt. Zo blijven de hand-, thee- en viscose doeken gescheiden van uw schoonmaakazijn en spiritus. 
 

Tip 3: Bewaar het overzicht

Overzicht is de sleutel tot een prettige kookbeleving. U ziet in één oogopslag waar wat ligt en welke hoeveelheden u nog heeft. Om het overzicht in de keuken te bewaren, kunt u gebruikmaken van laden met verdelers of bakken voor bijvoorbeeld uw bestek. Zo benut u efficiënt de ruimte. Ook kunt u rekjes of mandjes gebruiken om spullen in te zetten of op te hangen. Steeds vaker gebruikgemaakt van de hoogte van een keuken. Stal de spullen die u minder vaak gebruikt dus bovenin de keukenkastjes.
 

Tip 4: De pannen opbergen

Geen gerecht kan zonder de juiste materialen. Een koekenpan, hapjespan of kookpan: bij bijna ieder maal komt een pan van pas. Zorg dus dat u de juiste materialen op de juiste plekken stalt. Voor pannen kan het lastig zijn, omdat het soms behoorlijk zware hulpmiddelen zijn. Daarom zijn er verschillende hulpmiddelen om uw pannen in op te bergen. Denk aan een hangend rek, een stapelhulp of een dekselhouder voor uw pannen.
 

Tip 5: Extra opbergruimte

Door gebruik te maken van verdelers in uw lades en kastjes, creëert u ruimte die u eerst niet effectief kon gebruiken. Ook kunt u ervoor kiezen om het bestek in een bestekbak op te slaan. Zo hoeft u niet een hele lade te gebruiken voor uw messen en vorken. Maar wanneer u een kleine keuken heeft kunt ook extra ruimte creëren, bijvoorbeeld door lades te maken onder de eettafel. Ook kunt u gebruikmaken van het plafond of de muren om extra ruimte te creëren. Met handige haakjes hangt u van alles en nog wat aan de muren en plafond. Dit zijn immers toch verloren plaatsen.
 

Een maatwerk indeling door Superkeukens

Heeft u een ruime keuken, maar wilt u deze praktischer inrichten? Of heeft u ruimtegebrek en wilt u meer opslag creëren? Dan helpt Superkeukens u graag met de indeling van uw keuken. Kom langs in één van onze filialen en laat u inspireren door onze medewerkers. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keuken, helpen wij u ook van harte.