5 Tips om jouw keuken efficiënt in te delen

Heb je een kleine keuken? Dat hoeft geen probleem te zijn! Met deze vijf tips om jouw keuken efficiënt in te delen heb je nooit meer ruimtegebrek. Bekijk de tips en doe er jouw voordeel mee!

Kleine keuken? Dan heb je ongetwijfeld wel eens problemen met het opbergen van keukenapparatuur, potten of pannen. Of je wil jouw keuken anders indelen, maar weet niet goed hoe je het beste jouw kastjes en lades kunt indelen? Dan geeft Superkeukens je vijf tips om jouw keuken efficiënt in te delen.
 

Tip 1: Bewaar spullen waar je ze gebruikt

Kookgerei, kruiden en oliën bewaar je het beste in de buurt van de kookplaat. Logisch, want soms moet je snel handelen tijdens het koken. De messen en snijplanken stal je op een plek waar je de groenten of het vlees snijdt en de afwasborstel bij de gootsteen. Het voordeel van het bewaren van spullen op de plaats waar je ze gebruikt, is dat je direct weet waar je wat kan vinden. Daarnaast zorgt een vaste plek ervoor dat de spullen die niet bij elkaar horen, van elkaar gescheiden worden. Denk bijvoorbeeld aan schone vaatdoeken. Die wil je niet in de buurt hebben van snijplanken waar veel bacteriën op zitten. 
 

Tip 2: Ruimte onder jouw gootsteen

In de meeste gevallen bewaar je jouw schoonmaakspullen onder de gootsteen, waar ze niet in contact komen met het kookgerei. Het is erg verleidelijk om jouw schoonmaakspullen onder jouw gootsteen te bewaren, zonder een orde of structuur. Maar als gevolg verlies je ontzettend veel ruimte en dat is zonde. Maak daarom gebruik van handige bewaarmandjes of lades waar je verschillende spullen in opbergt. Zo blijven de hand-, thee- en viscose doeken gescheiden van jouw schoonmaakazijn en spiritus. 
 

Tip 3: Bewaar het overzicht

Overzicht is de sleutel tot een prettige kookbeleving. Je ziet in één oogopslag waar wat ligt en welke hoeveelheden je nog hebt. Om het overzicht in de keuken te bewaren, kan je gebruikmaken van laden met verdelers of bakken voor bijvoorbeeld jouw bestek. Zo ben je efficiënt met de ruimte. Ook kan je rekjes of mandjes gebruiken om spullen in te zetten of op te hangen. Steeds vaker gebruikgemaakt van de hoogte van een keuken. Stal de spullen die je minder vaak gebruikt dus bovenin de keukenkastjes.
 

Tip 4: De pannen opbergen

Geen gerecht kan zonder de juiste materialen. Een koekenpan, hapjespan of kookpan: bij bijna ieder maal komt een pan van pas. Zorg dus dat je de juiste materialen op de juiste plekken stalt. Voor pannen kan het lastig zijn, omdat het soms behoorlijk zware hulpmiddelen zijn. Daarom zijn er verschillende hulpmiddelen om jouw pannen in op te bergen. Denk aan een hangend rek, een stapelhulp of een dekselhouder voor jouw pannen.
 

Tip 5: Extra opbergruimte

Door gebruik te maken van verdelers in jouw lades en kastjes, creëer je ruimte die je eerst niet effectief kon gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen om het bestek in een bestekbak op te slaan. Zo hoef je niet een hele lade te gebruiken voor jouw messen en vorken. Maar wanneer je een kleine keuken hebt kan je ook extra ruimte creëren, bijvoorbeeld door lades te maken onder de eettafel. Ook kan je gebruikmaken van het plafond of de muren om extra ruimte te creëren. Met handige haakjes hang je van alles en nog wat aan de muren en plafond. Dit zijn immers toch verloren plaatsen.
 

Een maatwerk indeling door Superkeukens

Heb je een ruime keuken, maar wil je deze praktischer inrichten? Of heb je ruimtegebrek en wil je meer opslag creëren? Dan helpt Superkeukens je graag met de indeling van jouw keuken. Kom langs in één van onze filialen en laat je inspireren door onze medewerkers. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, helpen wij je ook van harte.