De keuken van
Mark en Annemarie Simons

- Zwarte keuken
- Gouden details
- Veel opbergruimte
 

Zwarte keuken met gouden details

“Het is precies geworden zoals we wilden”

Een uitgebreide oriëntatie op social media inspireerde Mark en Annemarie Simons uit Oss tot deze prachtige strakke zwarte keuken met gouden accenten. Naast de keuken is er een bar in de mancave gerealiseerd in dezelfde stijl, om het plaatje compleet te maken. 
 

Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

Grote verbouwing

“Toen we onze woning kochten, was er al zo’n 25 jaar niets meer aan gedaan. We hebben dus eigenlijk nagenoeg alles moeten verbouwen: de elektra, het plafond, het stucwerk, noem maar op”, vertelt Annemarie. “We hebben ook één muur laten slopen om van de keuken en de woonkamer één geheel te maken. Omdat een vriend van ons bij Superkeukens werkt, zijn we daar terechtgekomen.”

Opstelling omgegooid

Het bepalen van de juiste indeling van de keuken was nog best een uitdaging. “We hadden eigenlijk een andere opstelling in ons hoofd, maar tijdens het ontwerpproces bij Superkeukens hebben we de indeling nog flink veranderd. We hadden eigenlijk een keukenwand met een barretje tegen het aanrechtblad bedacht, maar daarmee hadden we een klein aanrechtoppervlak en ook veel loze ruimte. Het was optisch ook minder mooi om een bar te creëren. Uiteindelijk is de bar dus een eiland geworden. Ik vond het nog best spannend of de vrije loopruimte bij het keukeneiland niet toch te smal uit zou pakken, maar dat is niet zo. Het eiland is dus een goede keuze geweest. Zonder het advies van Superkeukens hadden we dat niet gedurfd.”

Strak en minimalistisch

Dat het een zwarte keuken moest worden, was al snel duidelijk. “Ik had op Pinterest een keuken gezien met een gouden rand tussen het werkblad en de kastjes en dat vond ik zó mooi, dat ik dat ook wilde. We hebben elders in het huis ook gouden accenten, onder meer in het toilet, dus het is leuk om dat op meerdere plaatsen terug te laten komen. Zo is het echt een blikvanger. Omdat de gouden rand zo opvalt, was het wel een puzzel om alles netjes uit te laten lijnen, zeker in het kookeiland. Nu hebben we aan de ene kant kastjes en aan de ander kant laden. Met de wijnkoelkast ertussen oogt het symmetrischer. Ook over de plaatsing van de vaatwasser hebben we nagedacht. Die zit niet in het eiland, maar onder de combi-oven: vlakbij de spoelbak. De spoelbak en de kokendwaterkraan zijn ook zwart, zo is alles nog strakker.”

Zwarte spoelbak

De plaatsing van de keuken gebeurde goed en snel. “Wel hebben we nog even een vervangende oven gehad, om dat de oven die we hadden uitgezocht niet op tijd leverbaar was, maar zowel de vervangende als de definitieve oven werden netjes geïnstalleerd. En toen ik een vraag had over de spaarstand van de vaatwasser kon ik die vraag ook makkelijk stellen aan Superkeukens. We zijn dus heel blij met de keuzes die we hebben gemaakt, zéker met de indeling die we op aanraden van Superkeukens hebben veranderd. Anders hadden we veel loze ruimte gehad en te weinig kastruimte. Nu hebben we een keuken waar alles in past en die handig in gebruik is. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen.”

De beoordeling van
Mark en Annemarie Simons

8.7

