De keuken van
Mike Grobben en Noëlle Huijbens

  • Oven en combimagnetron
  • Aanrechtblad van keramiek
  • Weggewerkt stopcontact

Strakke zwarte eilandkeuken

“De twee ovens zijn superhandig”

Als je je huis compleet gaat verbouwen, is het lastig in te schatten of dat kookeiland dat je zo graag wilt, eigenlijk wel in de ruimte past. Dankzij de 3D-presentatie die Superkeukens maakte voor Mike en Noëlle uit Dordrecht hakten ze de knoop door: het eiland kwam er! 

Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

Nuttige tips

“Robin van Superkeukens Arkel is een vriend van mij, dus het sprak voor zich dat we hem om advies zouden vragen over onze keuken”, vertelt Mike. “Zeker omdat we ons huis van binnen volledig gestript hebben en alles opnieuw hebben opgebouwd, was het moeilijk om ons voor te stellen hoe de keuken eruit zou gaan zien. De 3D-tekening heeft ons daar echt goed bij geholpen. Zeker omdat we toen zeker wisten dat het eiland dat we zo graag wilden, echt zou gaan passen. Robin heeft ons trouwens nog meer nuttige tips gegeven. Zo hadden we eigenlijk eerst vier hoge kasten bedacht, maar het bleek dat er met vijf een meer symmetrisch beeld ontstond.”

Zwarte keuken, licht blad

Dat het een strakke, zwarte keuken zou worden, hadden Mike en Noëlle al van tevoren bedacht. “Het witte blad zagen we in de showroom en dat vonden we meteen heel mooi. Het materiaal, keramiek, is het beste materiaal dat er is. Omdat de keuken lang mee moet gaan, hebben we daar niet op bezuinigd. De oven en combimagnetron zitten op ooghoogte, dat is heel handig. We hadden ook voor twee ‘gewone’ ovens kunnen kiezen. Maar zeker met een kindje op komst wilden we ook een magnetron hebben om snel een flesje te kunnen verwarmen.”

Stopcontact in aanrechtblad

In het aanrechtblad hebben Noëlle en Mike een slim weggewerkt stopcontact. “Er was ook een optie om het aan de zijkant van het eiland te plaatsen, maar dit vonden we eigenlijk een mooiere en praktischere oplossing. Ook de kookplaat met ingebouwde afzuiging is heel fijn. De onze maakt echter wel een gek geluid; vandaar dat we binnenkort een nieuwe krijgen. Dat is allemaal heel goed geregeld bij Superkeukens. Ook een kastdeurtje dat een kleine beschadiging had bij aflevering, is snel vervangen.”

Tevreden met de keuken

De keuken is in juni geplaatst en Mike en Noëlle zijn er erg tevreden mee. “Hij is heel mooi geworden en zeker de ovens zijn ideaal. Die hebben een automatische reinigingsstand en als je die gebruikt is hij ook écht helemaal schoon, ideaal!”

De beoordeling van
Mike Grobben en Noëlle Huijbens

10

