De keuken van
Familie Taconis

  • Matzwarte fronten
  • Gezellige eetbar
  • Opvallende afzuigkap

Strakke keuken met handige apparatuur

“Vooral de stoomoven is een aanwinst!”

Een keuken uitzoeken voor een nieuwbouwhuis is altijd spannend, want je weet nog niet hoe de ruimte er in het echt uit gaat zien. De familie Taconis uit Almere had daarom veel aan de adviezen van Superkeukens Almere. Het resultaat? Een keuken waarin het hele gezin zich thuis voelt!

Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

Trendkleur van het moment

“Bij het uitzoeken van onze keuken hebben we veel brochures aangevraagd, zoals het Superkeukens Inspiratieboek, en zijn we bij keukenzaken langs geweest. Dan zie je toch wel dat zwart dé trendkleur van het moment is. We twijfelden nog of het wel iets voor ons zou zijn. Maar uiteindelijk zagen we bij vrienden van ons, die ook een nieuwbouwhuis hebben, hun zwarte keuken en dat was toch wel heel mooi. Dus toen hebben wij onze keuze gemaakt.”

Goed advies

Bij het samenstellen van de keuken bleken de adviezen van Superkeukens heel waardevol. “We hadden van tevoren wel bedacht hoe we de keuken wilden indelen, maar dingen waarvan wij dachten dat het handig waren, bleken dat toch eigenlijk niet te zijn. Ook kregen we goed advies over bijvoorbeeld de indeling van de hoek in de keuken. We wilden geen carrouselkast omdat je daarmee best veel ruimte verliest, maar hoe deel je het dan wél in? Uiteindelijk zijn we, samen met de keukenadviseur, uitgekomen op een oplossing waarbij er onder de kookplaat – die naast de hoek zit – laden hebben, en aan de kant van de bar een keukendeurtje om in het hoekkastje te komen. Daarin staan de dingen die je niet dagelijks gebruikt.”

Afzuigkap als eyecatcher

De familie Taconis heeft nog even overwogen om een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging te kopen, maar zag daar toch vanaf. “Het afzuigsysteem neemt kastruimte onder de kookplaat in beslag en we vonden het ook geen fijn idee dat er af en toe wat eten in terechtkomt, als er bijvoorbeeld iets naast de pan valt of overkookt. Vandaar dat we voor een mooie schuine afzuigkap als eyecatcher hebben gekozen.”

Koken met de stoomoven

Maar eigenlijk wordt de inductiekookplaat niet veel gebruikt, vertelt René. “We maken het meeste eten klaar in onze stoomoven. Wat een aanwinst! We gebruiken hem dagelijks. De groente blijft veel knapperiger en houdt zijn smaak beter vast. Het grappige is: we hebben lang getwijfeld over de stoomoven, want we vroegen ons af of we die wel veel zouden gaan gebruiken. Maar het budget liet het toe, dus hebben we – naast de combimagnetron – toch voor de stoomoven gekozen. Dat is achteraf gezien echt de juiste keuze geweest.”

Goede keuken voor een goede prijs

“Al met al zijn we heel tevreden met onze keuken en de keuzes die we hebben gemaakt. De kinderen ontbijten aan het barretje en we zitten er tijdens het koken vaak aan om de dag door te nemen. Bovendien hebben we echt het idee dat we een goede keuken voor een goede prijs hebben gekregen. Bij de andere keukenzaken hadden we het gevoel dat we in de maling werden genomen toen we over de prijs moesten gaan onderhandelen; bij Superkeukens was het meteen duidelijk dat de prijzen vast staan en dat er niet wordt onderhandeld. Dat hebben wij als heel prettig ervaren. En ook de service is goed. Zo hadden we één paneel geleverd gekregen dat iets te groot was, dat is keurig opgelost. Wij zijn dus heel blij met de keuze voor onze keuken, en over onze keuze voor Superkeukens.”

De beoordeling van
Familie Taconis

9.3

