De keuken van
Frans Visser en Ellen Hemmelder

  • Twee ovens 
  • Groot kookeiland
  • Slimme indeling
     

Ruime keuken met handig eiland

“Een echte blikvanger in onze woning”

Een keuken kopen voor een nieuwbouwhuis is best lastig. Je hebt de ruimte immers nog nooit gezien en je moet afgaan op de bouwtekeningen. Frans Visser en Ellen Hemmelder uit Purmerend waren daarom erg blij met Patrick van de Superkeukens-vestiging in Villa Arena. 

Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

Grote keuken

“Wij zijn echt leken op het gebied van het indelen van een keuken, maar Patrick heeft ons perfect begeleid”, vertelt Ellen. “Wij dachten bijvoorbeeld aan een kastenwand van 2,5 meter, maar hij adviseerde ons na herhaaldelijke door ons aangebrachte veranderingen om die wand zeker 3,5 meter breed te maken. En daarin had hij gelijk: anders valt de keuken helemaal weg in de ruimte. Ook het kookeiland is groter geworden dan we eigenlijk voor ogen hadden. Omdat ons huis een beetje een Amerikaanse indeling heeft en de voordeur in de keuken uitkomt, wilden we daar echt een blikvanger van maken. Dat is gelukt dankzij het advies van Superkeukens. Wat we heel fijn vonden, was de 3D-tekening die is gemaakt. Ons huis was op het moment dat we de keuken uitzochten, immers nog niet gebouwd. Met zo’n tekening heb je toch alvast het gevoel dat je door je eigen keuken heen loopt en krijg je een goed beeld van hoe het wordt.”

Mat witte frontjes, glanzend donker werkblad

Voordat het stel op keukenjacht ging, had Ellen eigenlijk een heel andere keuken in gedachten. “Ik had een zwarte keuken met een wit blad voor ogen, maar het is precies andersom geworden. Patrick heeft eindeloos geduld met ons gehad, want we hebben onze keuken geloof ik wel drie keer aangepast. Maar uiteindelijk zijn we heel blij met de keuzes die we gemaakt hebben. Nou ja… achteraf gezien had ik toch wel graag een kokendwaterkraan gewild; we hebben nu een reguliere kraan. Misschien komt daar binnenkort nog verandering in.”

Twee ovens

Wat in de keuken meteen opvalt, zijn de twee ovens. “Wij koken veel in de oven én we houden ervan om alvast vooruit te koken, zodat we de hele week een gezonde en zelfgemaakte maaltijd op tafel kunnen zetten. Onze twee ovens zijn daarvoor ideaal. Bovendien hebben we over de hele hoogte aan de linkerkant van de kastenwand een vriezer en aan de andere kant een koelkast, om alles goed te kunnen bewaren.”

Slimme indeling

Een ander handigheidje is het stopcontact in het midden van het kookeiland. “We hadden dat eigenlijk aan de zijkant bedacht, maar toen gaf Patrick aan dat het veel handiger is om een stopcontact in het midden van het blad te hebben. En dat blijkt ook zo te zijn: de keukenmachine of de staafmixer bijvoorbeeld kun je nu heel eenvoudig inpluggen. En als onze dochters straks groter worden en hun huiswerk aan het eiland gaan maken, kunnen ze hun laptops van stroom voorzien. Met de twee kastjes aan de zijkant van de bar zijn we trouwens ook heel blij. Die extra opbergruimte blijkt heel praktisch te zijn.”

Tevreden over de keuken

De plaatsing verliep vlot en het gezin geniet elke dag van de mooie en praktische keuken. “Alles is van A tot Z goed verlopen en ook de prijs was prima. We wisten van tevoren dat de keuken die wij voor ogen hadden niet goedkoop zou zijn, maar je hebt er natuurlijk ook jarenlang plezier van. En het is heel fijn dat je bij Superkeukens meteen de juiste prijs krijgt. Tegen de verkoper van de andere keukenwinkel waar we zijn geweest, hebben we op een gegeven moment maar gezegd dat hij moest stoppen met het toneelstukje van ‘even in het kantoortje overleggen met de manager’ en ons gewoon de werkelijke prijs moest geven. Zó fijn dat dat bij Superkeukens allemaal niet hoeft.”

De beoordeling van
Frans Visser en Ellen Hemmelder

8.7

