De keuken van
Mirjam Klijmij

  • Een keuken met kookeiland
  • In prachtig lava zwart
  • Biedt volop opbergruimte

Modern-klassieke keuken met kookeiland

"Hartstikke blij met onze nieuwe keuken!"

De keuken van Mirjam Klijmij is onlangs volledig gemoderniseerd. De witte L-vormige keuken is omgeturnd tot een lavazwarte keuken met kookeiland. De keuken is van alle gemakken voorzien, zoals een wijnkast, inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, ruime koelkast en oven met stoom-/sous-vide functie. Mirjam vertelt er meer over!

Frontkleur
Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

379 cm + 250 cm x 95 cm

De droom van een nieuwe keuken

Mirjam Klijmij uit Vlissingen droomde lange tijd van een nieuwe keuken. Ze vertelt: “Al jaren wilde ik onze L-vormige keuken vervangen door een keuken met kookeiland. Ik zag alleen op tegen het hak- en breekwerk. Tot we even geleden een lekkage in onze keuken kregen. De keukenfronten raakten hierbij beschadigd en deze waren niet meer leverbaar via de fabrikant. Toen werd een nieuwe keuken ineens aanlokkelijk, ook wilden we dan gelijk de hele benedenverdieping onder handen nemen.”

Inspiratieboek, 3D-tekening en VR-presentatie

Mirjam: “Ik wist precies wat voor keuken ik wilde, want ik had al ideeën opgedaan met Pinterest en interieurtijdschriften. Met behulp van het Superkeukens inspiratieboek heb ik gekeken welke keukens bij mijn ideeën pasten. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt bij de Superkeukens-showroom in Middelburg. De keukenadviseur heeft ons heel goed geadviseerd. Tijdens het adviesgesprek werden onze wensen besproken en aan de hand hiervan werd er een 3D-tekening gemaakt. In de vervolgafspraak zagen we de tekening en ontving ik een duidelijk gespecificeerde offerte. Onze keukenruimte beschikt over een draagconstructie met paal, en deze was op slimme wijze in het ontwerp verwerkt. Ook kregen we tijdens deze afspraak een Virtual Realitypresentatie te zien, zodat we ‘door’ onze keuken konden lopen.”

Greeploze keuken met modern-klassieke uitstraling

De keuze van Mirjam ging uit naar keukenfront Bach uit de Super+ collectie van Superkeukens. Van een hoogglans witte keuken is Mirjam naar een lavazwarte keuken gegaan. Dankzij het grote kookeiland heeft ze nu twee keer zoveel opbergruimte en werkoppervlak. Mirjam: “We hebben een greeploze keuken met een modern-klassieke uitstraling. Door het greeploze design en de donkere kleur oogt de keuken modern en strak, maar in combinatie met de visgraatvloer, de hoge plinten en het donkergrijze keukenblad van composiet heeft de keuken een klassieke, tijdloze stijl.”

Keukenapparatuur van AEG

Het merendeel van de keukenapparatuur is van het kwaliteitsmerk AEG, een merk wat bekend staat om haar innovatieve technologieën. Bijzonder aan de apparaten is de mooie wijnkast die ruimte biedt aan achttien flessen wijn. “In de zomer worden de witte wijnen in de kast gekoeld, en in de winter worden de rode wijnen op temperatuur gebracht”, zo vertelt Mirjam.

Oven met stoomfunctie

Ook beschikt de keuken over twee ovens: een heteluchtoven en een combi-oven met stoomfunctie en sous-vide functie. “Ik kook graag en de sous-vide functie is dan echt een uitkomst. Hiermee kan ik vacuüm verpakt etenswaar langzaam laten garen. Ideaal voor bijvoorbeeld biefstuk. Dat levert een perfect stukje vlees op!” Daarnaast beschikt de keuken over een kokendwaterkraan, een grote koelkast met drie verschillende zones en een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging van het merk Airforce.

Soepele montage

“De keuken is in twee dagen tijd vakkundig ingebouwd en geïnstalleerd. Dit is soepel verlopen en de keuken is naar alle tevredenheid gemonteerd. Alle afval die bij het monteren is vrijgekomen, is opgeruimd en meegenomen”, aldus Mirjam. Ze vervolgt: “Ik ben hartstikke blij met de keuken. Hij is volledig naar onze wens. Hij past perfect in onze keukenruimte, hij biedt volop opbergruimte en werkplek en hij heeft een prachtige uitstraling. Met een paar vriendinnen heb ik een kookclub, en in de nieuwe keuken kunnen we perfect koken met z’n allen!”

De beoordeling van
Mirjam Klijmij

10

