Inbouwovens van Superkeukens

Een inbouwoven in de keuken is bijna geen keuze meer: vrijwel iedere koper die bij ons een nieuwe keuken koopt laat er een oven inzetten in welk vorm dan ook. Een standaard oven, fornuis, combi-oven of combimagnetron. Tussen de laatste twee hoeft geen verschil te zitten maar dat hangt van ieders interpretatie af. Je hebt verschillende ovensoorten:

  • Gasoven (steeds minder)
  • Elektrische oven
  • Elektrische oven met grill
  • Heteluchtoven al dan niet met grill
  • Combinatie-oven met oven-, grill- en magnetronfunctie

Elektrische oven versus gasoven

Waar vroeger fornuizen gecombineerd werden met een oven en waar beiden op gas functioneerden zie je tegenwoordig steeds meer elektrische ovens. Een heel belangrijke reden achter de overschakeling is het gevoel van onveiligheid wat je bij een gasoven kan hebben in verband met ontploffingsgevaar of koolmonoxidevergiftiging. Nu zijn dat meer emotionele argumenten want inbouwovens die op gas functioneren kennen dermate veel veiligheidsvoorzieningen dat de kans hierop extreem klein is.
 

Heteluchtoven versus elektrische oven

Het grote verschil tussen een elektrische oven en een heteluchtoven is niet zozeer de krachtbron want die is hetzelfde. Het onderscheid bij deze types inbouwoven is dat de laatste geen warmtestraling of bron kent maar van alle kanten hete lucht rond het gerecht blaast. De elektrische oven kent één of twee convectiebronnen (warmte elementen) die van boven en of onder het gerecht bestralen en bakken.

De grill is een warmte element wat een hogere temperatuur bereikt, het gerecht wordt er meestal ook dichter onder gezet en krijgt zo een krokante laag omdat het in feite te snel wordt bereid.
 

Inbouwoven merken

De meeste gerenommeerde merken die Superkeukens voert hebben diverse types inbouwoven in het assortiment. Voor de exacte verschillen in maat, design en andere specificaties en natuurlijk direct de beste prijs kan je terecht bij de Superkeukens keukenzaak in de buurt!